U Kanadi švedska umjetna inteligencija

Autor: Poslovni dnevnik , 05. svibanj 2019. u 21:59
Kompanija otvara specijalizirani laboratorij u Montrealu slijedeći primjer Googlea/REUTERS

Specijalizirani laboratorij fokusirat će se na “primjenu AI-ja i tehnologija automatizacije u proizvodnji ‘inteligentnih’ proizvoda i usluga, baziranih na podacima”.

Švedski proizvođač telekomunikacijske opreme Ericsson najavio je otvaranje "globalnog akceleratora za umjetnu inteligenciju (AI)" u Montrealu, slijedeći time primjer tehnoloških kompanija poput Googlea, Facebooka i Microsofta.

Specijalizirani laboratorij fokusirat će se na "primjenu AI-ja i tehnologija automatizacije u proizvodnji 'inteligentnih' proizvoda i usluga, baziranih na podacima".

Rad laboratorija utjecat će u prvom redu na mobilne mreže nove generacije 5G, dodaju. "Razvoj kapaciteta umjetne inteligencije značajno će utjecati na automatizaciju i evoluciju 5G i postojećih mreža", rekao je direktor Ericssonova kanadskog ogranka Graham Osborne.

Švedska kompanija u Kanadi zapošljava 1000 radnika na istraživanju i razvoju, a najavili su da ove godine planiraju zaposliti više od 30 radnika.

Očekuje se da će ulaganja u Kanadi u pet godina dosegnuti 40 milijuna kanadskih dolara. Montreal želi postati glavno središte za istraživanje područja umjetne inteligencije na temelju stručnosti globalno priznatih kanadskih stručnjaka poput Yoshue Bengija.

"Inicijativa vlada kanadskih pokrajina pomogla je u stvaranju snažnog ekosustava za AI u Montrealu, s vrhunskim mladim stručnjacima", istaknuo je Ericssonov čelnik.

Komentirajte prvi

New Report

Close