U jeku krize nakon 35 godina otvaraju novu tvornicu čokolada

Autor: Darko Bičak , 01. travanj 2014. u 15:19
Ilustracija, Thinkstock

Usprskos sve većoj ekonomskoj krizi čokolada je, misle, pristupačan luksuz.

Globalni prehrambeni div Mars otvorio je u američkoj saveznoj državi Kanzas svoju novu tvornicu čokolade, prvu u zadnjih 35 godina, u koju je uloženo 270 milijuna dolara.

Tvornica u  kanžaškoj metropoli Topeki proizvodit će Snickers čokoladice i M&M čokoladne bombone, a što su trenutno Marsovi najtraženiji artikli.

Kako NBC prenosi američke investicijske analitičare, u Marsu su procijenili da je usprskos sve većoj ekonomskoj krizi koja zahvaća to tržište, čokolada pristupačan luksuz koji si svatko može priuštiti – sada i u budućnosti. Matt Hudak, analitičar za tržište hrane, procjenuje da je teško za očekivati da će Amerikanci odjednom prestati voljeti čokoladu, a što znači da su ovakve investicije uvijek isplative. 

Komentari (2)
Pogledajte sve

u Marsu su procijenili da je usprskos sve većoj ekonomskoj krizi koja zahvaća to tržište, čokolada pristupačan luksuz koji si svatko može priuštiti – sada i u budućnosti.

e da je barem nama takve sve veće krize.
ove rečenične konstrukcije su sramota.

ili su mislili na tržište čokolade, konditore?!
da… mars, cadbury, hershey, nestle, kraft… čuo sam da svi grcaju u problemima… kad ne znaju, jb ga

zanimljivo, na nbc-u odakle je ovo navodno prenijeto se ne spominje ni “u jeku krize” ni “sve veća ekonomska kriza” ni uopće “kriza” nego opaska glasi da i u ekonomski neizvjesnim vremenima ljudi jedu čokoladu.

eto morao sam provjeriti jer me uhvatila panika da ne počinje slučajno zaista opet neka globalna kriza koju su mi cnbc, economist i drugi podlaci prešutjeli.

New Report

Close