U jednoj od najskupljih ulica na svijetu za nekretnine vrijedne tri milijarde kuna – nitko ne brine

Autor: Poslovni.hr , 07. studeni 2018. u 09:55
Foto: Getty Images

U sklopu Ulice milijardera nalazi se i kompleks dvadesetak luksuznih stanova po imenu Buxmead, koji dolazi s recepcionarom, unutarnjim bazenom dugim 25 metara, privatnim kinom i sličnim pogodnostima.

Avenija Bishop u Londonu rezervirana je za ruske oligarhe, članove kraljevskih obitelji i celebrityje. Ne čudi stoga što su je prozvali Ulicom milijardera, niti što se ona smatra jednim od najskupljih dijelova glavnog grada Ujedinjenog Kraljevstva, ali i svijeta. 

Kako piše punkufer, Ova londonska ulica povezuje sjevernu stranu Hampstead Heatha kod Konwooda, Hamstead s East Finchleyjem te se nalazi na granici između londonskih četvrti Barnet i Haringey. 

Obuhvaća šezdesetak kuća koje su izgrađene u različitim arhitektonskim stilovima, a ovdje se može naći sve od spektakularnih rezidencija napravljenih po uzoru na zdanja u drevnom Rimu, Egiptu i Grčkoj do modernih engleskih kuća.

Svaki posjed u prosjeku zauzima od 8000 do 12.000 četvornih metara. I dok se "manje“ kuće prodaju po cijeni od 5 milijuna britanskih funti ili 41 milijun kuna, one skuplje dosežu cijenu i od 65 milijuna funti, odnosno 538 milijuna kuna. 

Najveći broj vlasnika u Ulici milijardera jesu korporacije prijavljene u poreznim rajevima, koji na taj način izbjegnu plaćanje većeg dijela poreza, ali i ostaju anonimni. 

U sklopu Ulice milijardera nalazi se i kompleks dvadesetak luksuznih stanova po imenu Buxmead, koji dolazi s recepcionarom, unutarnjim bazenom dugim 25 metara, privatnim kinom i sličnim pogodnostima. 

Unatoč tome, neki vlasnici ne odluče iskoristiti tu privilegiju, iako su je papreno platili. Potvrđuje to i izvještaj The Guardiana iz 2014. godine, koji je otkrio da 16 prodanih nekretnina sveukupne vrijednosti oko tri milijarde kuna propada te da se nitko ne brine za njih. 

Komentirajte prvi

New Report

Close