U Jagodini mogu i zgrade više od 15 katova

Autor: Poslovni.hr , 23. listopad 2017. u 22:00
Jagodina sada nema niti jedan stambeni objekt viši od 10 katova, Foto: Duško Marušić / Pixsell

Karićev BK Group sljedeće godine gradit će dvije stambene zgrade od 25 katova.

Gradsko vijeće Jagodine donijelo je odluku o izgradnju turističko-poslovnih i stambenih objekata visoke katnosti, s više 15 katova, koji će, kako se navodi u odluci, vizualno uljepšati taj srpski grad i biti simbol prepoznavanja. Jagodina sada nema niti jedan stambeni objekat viši od 10 katova. U obrazloženju odluke, koju je potpisao predsjednik Gradskog vijeća i gradonačelnik Jagodine Ratko Stevanović, stoji da je Generalnim urbanističkim planom grada dopuštena izgradnja takvih objekata, “a što je grad prepoznao kao objekte od posebnog značaj za svoj razvoj”, navodi Tanjug.

“Izgradnjom takvih objekata stvorit će se mogućnosti za angažiranje izvođača radova s područja grada Jagodine, kao i uvjeti za dodatno zapošljavanje u budućem objektu. Sve to će utjecati da cijena stambeno-poslovnog prostora po četvonom metru bude znatno niža od sadašnjih cijena”, navodi se u obrazloženju. Gradsko vijeće je utvrdilo i da doprinos za uređenje građevinskog zemljišta za izgradnju takvih objekata bude 5450 dinara (oko 343 kune) po četvornom metru neto površine objekta, bez obzira na urbanistički blok i zonu u kojoj se nalazi lokacija”. O toj odluci Gradskog vijeća posljednju riječ imat će vijećnici Skupštine grada 25. listopada.

Predsjednik Skupštine grada Dragan Marković Palma nedavno je izjavio da će u ožujku sljedeće godine u Jagodini početi izgradnja dvije stambene zgrade sa po 25 katova, s bazenima i heliodromom.

Te zgrade gradit će BK Group Bogoljuba Karića, a nalazit će se u blizini Turističkog centra. Prema njegovim riječima, četvorni metar stambenog prostora stajat će 499 eura, oko 200 eura jeftinije od prosječne cijene stanova u Jagodini.      

Komentirajte prvi

New Report

Close