U četvrtak u Kotoru UNESCO-va radionica o Jadranu

Autor: Poslovni.hr/Hina , 09. travanj 2014. u 08:54
Foto: Thinkstock

“Održivo upravljanje UNESCO-vim područjima Svjetske baštine na Jadranu”, naziv je radionice koja će biti održana u četvrtak u Galeriji solidarnosti u Kotoru u organizaciji Centra za konzervaciju i arheologiju Crne Gore.

"Održivo upravljanje UNESCO-vim područjima Svjetske baštine na Jadranu", naziv je radionice koja će biti održana u četvrtak 10. travnja u Galeriji solidarnosti u Kotoru u organizaciji Centra za konzervaciju i arheologiju Crne Gore.

Radionica se realizira u sklopu četvrtog prekograničnog sastanka projektnog tima projekta "Unaprjeđenje potencijala UNESCO-vih područja na Jadranu" u kome je Centar za konzervaciju i arheologiju Crne Gore jedan od partnera.

Projekat EX.PO AUS realizira se kroz IPA Jadranski program prekogranične suadnje. Vodeći partner u projektu je Grad Dubrovnik, dok su ostali partneri: Split, Istarska županija, Provincija Ferara, Općina Ravena – Gradski umjetnički muzej, Općina Alberobelo, Fondacija Aquileia, Italija; Univerzitet Primorska, Znanstveni i istraživački centar, Slovenija; Komisija za očuvanje nacionalnih spomenika, Bosna i Hercegovina; Kancelarija za administraciju i koordinaciju Butrinta, Albanija; Krf, Grčka.

Opći cilj projekta EX.PO AUS je uspostavljanje mreže suradnje između UNESCO-vih područja Svjetske baštine na Jadranskoj obali, kako bi se izradila zajednička dugoročna strategija za održivo upravljanje i valorizaciju ovih područja, zasnovana na visokom stupnju inovacija u oblasti upravljanja, upotrebe tehnologije, zaštite životne sredine i energetske efikasnosti.

Komentirajte prvi

New Report

Close