U Aziji cvjeta biznis kladioničarske mafije

Autor: Poslovni.hr , 07. veljača 2013. u 10:46
Guliver/Thinkstock

U Aziji Ilegalne sportske nogometne kladionice godišnje obrnu i do milijarde eura.

Azija predstavlja pravi raj za sve ljubitelje kladionica. Naime, ondje se možete kladiti na sve i svašta: na broj postignutih golova u nogometu, na broj kornera i slično, a prijestolnica kladioničarskog svijeta je financijska metropola Singapur, piše Deutsche Welle.

U Aziji Ilegalne sportske nogometne kladionice godišnje obrnu i do milijarde eura. Ne može se sa sigurnošću reći koliko se novca uloži i zaradi, odnosno izgubi na azijskim kladionicama, no ova branša nije na glasu kao pretjerano transparentna. Naprotiv, svijetom klađenja vlada mafija. Iako su u Kini ilegalne kladionice zabranjene, upućeni otkrivaju kako se samo u toj zemlji na okladama okrene pravo bogatstvo. Da je klađenje je 'prava pošast' na Dalekom istoku priznaju čak i državni mediji, koji pišu kako najmanje deset milijuna Kineza redovito ulaže novac na nogometne utakmice. Nerijetko se to čini preko tamnih kanala, ilegalnih ponuđača na internetu, navodi DW.  Biznis s kladionicama cvjeta, a kako tvrde kineski državni mediji, Kinezi su samo tijekom Svjetskog prvenstva u nogometu 2010. u ilegalnim kladionicama uplatili oko bilijun juana (oko 100 milijardi eura).

Kineske su vlasti u studenom 2012. u Šangaju otkrile jednu skupinu kladioničarske mafije koja je od siječnja prošle godine napravila promet od gotovo milijardu eura. Mafija je bila povezana s 20-tak web-stranica uglavnom s područja jugoistočne Azije, a čiji su vlasnici bili Kinezi.

Komentirajte prvi

New Report

Close