U 3 mjeseca Tesla s milijun putnika

Autor: Poslovni dnevnik , 03. travanj 2018. u 21:59
Najjača zračna luka u regiji/Srđan Ilić/PIXSELL

Beogradski aerodrom nastavlja obarati svoje rekorde.

Najveća zračna luka na području zemalja bivše Jugoslavije, Nikola Tesla u Beogradu, i u prvom ovogodišnjem tromjesečju pokazala je da će zadržati taj primat – uslužila je, piše Politika, 997.518 putnika, ili 4 posto više nego u istom kvartalu lani.

Već 1. travnja stigao je i prvi milijunti putnik u 2018. Prošla je godina za Teslu, odnedavno pod francuskim koncesionarom Vincijem, već bila rekordna u broju putnika (5,34 milijuna), što bi moglo biti oboreno. Od siječnja do kraja ožujka beogradski aerodrom je imao 12.178 slijetanja i polijetanja, te rast količine robe i pošte za 27 posto, prenosi Tanjug izvještaj same zračne luke.

"Posljednjih dana ožujka aerodrom je dvaput obarao povijesni dnevni rekord u broju putnika u prvom kvartalu", navode s Nikole Tesle. Takve rezultate i mirnoću poslovanja mogu samo sanjati u Nišu, gdje su građani prosvjedovali zbog odluke gradskih vlasti da se aerodrom Konstantin Veliki prenese državi.

Gradska vlast tvrdi da se prebacivanjem iz gradskih u državne ruke 157 ha, dobivenih od vojske, Grad Niš rješava svojih obveza. Vrijednost zemljišta aerodroma je oko 1,5 milijardu dinara.

Komentirajte prvi

New Report

Close