Tvrtke iz Žepča preuzele prezaduženu Krivaju

Autor: Poslovni dnevnik , 02. rujan 2014. u 21:59
Krivaja iz Zavidovića dvije je godine u stečaju

Novi vlasnici platili su 8,7 milijuna KM.

Tvrtke Makro-drvo, Marić Žepče i Prograd iz Žepća, objavile su kako su zajednički postale novi vlasnici drvoprerađivačke industrije Krivaja iz Zavidovića.

"Kupac je prihvatio cijenu od 8,7 milijuna KM, uplatili su 10 posto, a rok za uplatu ostatka je 30 dana", rekao je stečajni upravnik Krivaje Hamdija Muratović.Inače, Krivaja se nalazi u prilično lošoj situaciji, radnicima nije upisano i do devet godina staža, zbog čega su mjesecima prosvjedovali. Krivaja duguje fondu mirovinskog osiguranja 11,5 milijuna eura i još 10 milijuna eura za zdravstveno osiguranje.

Niti štrajkovi, niti mirni prosvjedi, a niti dolasci pješice u Sarajevo nisu im pomagali, a na prodaju imovine radnici su pristali samo da se spase radna mjesta. To jamstvo su zaposlenici dobili od vlade Federacije BiH, piše Oslobođenje. U dvije godine, koliko traje stečaj, vlada FBiH i vlada Zeničko-dobojskog kantona uložile su više od pet milijuna eura u Krivaju, no bilježili su se samo gubici. Spašena su radna mjesta, ali direktor Krivaje u stečaju Suad Džindo tvrdi da vlasti nisu zainteresirane za stanje u Krivaji. 

Komentirajte prvi

New Report

Close