Tvrtka s prihodom od 42 eura kupuje Niš ekspres

Niški prijevoznik ima 12 autobusnih postaja Niški prijevoznik ima 12 autobusnih postaja

Tvornica plastike Bokić Gojko želi kupovinom dionica na burzi postali većinski vlasnik.

Srpska Komisija za zaštitu konkurentnosti (KZK) odobrila u skraćenom postupku tvornici plastike Bokić Gojko iz Niša preuzimanje većinskog udjela u autobusnom prijevozniku Niš ekspres, objavljeno je na web stranicama KZK-a.

Time je potvrđena legalnost trgovine kojom Bokić Gojko želi kupovinom dionica na burzi preuzeti većinski paket dionica, a time i kontrolu nad Niš ekspresom, javlja Tanjug.

Bokić Gojko za dionicu Niš ekspresa ponudio je 1537 dinara (oko 96,6 kuna), ponuda je otvorena do 14. listopada, a nakon toga će se vidjeti je li preuzimanje uspjelo.

Jedini član Bokić Gojka, osnovanog 2016. godine, je Zoran Jovanović, tvrtka 2018. godine nije imala poslovnih aktivnosti, a te godine ostvarila je ukupan prihod od 42 eura.

Niš ekspres je osnovan 1951. godine i bavi se prijevozom putnika na gradskim, međugradskim i međunarodnim linijama te u Nišu ima pet ogranaka koji se, osim restorana i pokretnih ugostiteljskih objekata, bave i poslovima turoperatera.

Niš ekspres je 2018. godine ostvario prihod veći od 31 milijun eura, ima i autobusne postaje u Nišu, Svrljigu, Knjaževcu, Beloj Palanci, Babušnici, Gadžinom Hanu, Prokuplju, Aleksincu, Bujanovcu, Kuršumliji, Žitorađi i Ražnju. 

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!