Tuzla gradi brzu cestu do aerodroma

Autor: Poslovni dnevnik , 02. studeni 2017. u 21:59
Tuzlanski kanton zadužit će se 80 mil. kuna kod Razvojne banke Federacije BiH / Marijan Sušenj/PIXSEL

Nove prometnice uvjet za razvoj gospodarstva.

Tuzlanski kanton (TK) bi u 2018. godine mogao postati veliko gradilište, zahvaljujući kreditnom zaduženju Direkcije regionalnih cesta TK kod Razvojne banke Federacije BiH u iznosu od 20 milijuna KM (oko 80 mil. kuna). Među najznačajnijim infrastrukturnim projektima je suvremena brza cesta koja će spajati Tuzlu s Razdoblje otplate kredita predviđeno je na 12 godina s mjesečnom ratom od gotovo 170.000 KM, što u ovom trenutku predstavlja gotovo 16 posto ukupnih mjesečnih prihoda Direkcije regionalnih cesta TK.

“Trenutno čekamo pismenu suglasnost Skupštine TK, a premijer TK Bego Gutić i ja već imamo zakazane sastanke u Razvojnoj banci FBiH i tada ćemo točno znati kada će doći do realizacije kreditnih sredstava”, rekao je za Klix.ba direktor Direkcije regionalnih cesta TK Agan Delibajrić. Sredstva će se koristit za financiranje rekonstrukciju, sanaciju i izgradnju regionalnih i lokalnih cesta od značaja za TK, a izrada projekata privodi se kraju.

Kao najznačajniji projekti navedeni su izgradnja kružnog toka u Gračanici, probijanje tunela ispod naselja Krojčica, koji bi vodio prema Tuzli, uklanjanje makadamskog zastora na Majevici i povezivanja općine Čelić i Brčko distrikta s TK-om.

Prioritet je obnova ceste kojoj će biti priključena i treća traka, a koja će spajati Tuzlu s Međunarodnim aerodromom na Dubravama. “To će sigurno biti suvremena brza cesta. Suvremena cestovna infrastruktura povezivanjem robe, usluga, ljudi i finalnih proizvoda stvorit će preduvjete za ulaganje u gospodarstvo”, objasnio je Delibajrić. 

Komentirajte prvi

New Report

Close