Turski predsjednik Gul najavio ‘gospodarski bum’ u Srbiji

Autor: Poslovni.hr/Hina , 04. veljača 2013. u 20:55
Abdullah Gul; Foto: EPA/TANNEN MAURY

“Doći će do gospodarskog buma i eksplozije u razdoblju pred nama. Očekujte da gospodarska suradnja bude sve intenzivnija”, prenose beogradski elektronički mediji turskog predsjednika.

 Predsjednici Srbije i Turske Tomislav Nikolić i Abdullah Gul poručili su u ponedjeljak iz Ankare da je vrijeme za jačanje suradnje dviju zemalja, a turski šef države najavio je "gospodarski bum" u Srbiji, izvijestili su srbijanski elektronički mediji o početku dvodnevnog posjeta Nikolića Turskoj.

Teme razgovora dvojice šefova država su, među ostalim, bile i ulaganja Turske u infrastrukturne projekte u Srbiji te utjecaj Ankare na stabilnost Balkana, a srbijanski predsjednik istaknuo je da se s turskim kolegom usuglasio kako će obojica "tek djelomice biti zadovoljni" kad trgovinska razmjena dviju država dosegne milijardu eura.

"Doći će do gospodarskog buma i eksplozije u razdoblju pred nama. Očekujte da gospodarska suradnja bude sve intenzivnija", prenose beogradski elektronički mediji turskog predsjednika.

Gul je je rekao da se već primjećuje napredak u gospodarskoj suradnji i osobno pozvao turske ulagače da ulažu u Srbiju.

Turski je predsjednik istaknuo da, iako Srbija i Turska nemaju zajedničku granicu, Ankara smatra Srbiju svojim bliskim susjedom.

Nikolić je, kako izvješćuju beogradski mediji, rekao da je Srbija otvorena za turske investicije, za dolazak velikih turskih tvrtki u Srbiju, za gradnju infrastrukture i davanje koncesija na proizvodnju energije.

Prvog dana posjeta Turskoj srbijanski je predsednik podupro prijedlog turskog kolege Abdullaha Gula da se trilateralni sastanak Srbija-Turska-Bosna i Hercegovina održi u svibnju u Ankari.

Komentari (2)
Pogledajte sve

Ne treba nam EU da bi izašli iz recesije! To če Srbija dokazati!

U Hrvatskoj je porez na dobit 20 % + 12 % + 18 % prirez Zgb !

U Srbiji je porez 16 % .

Večim ulagačima 10 godina porez u Srbiji je nula !

Zato u Hrvatsku ne ulažu ni domaći a ni strani ulagaći .

New Report

Close