Planiraju zaposliti tisuću radnika: Počinju graditi tvornicu vrijednu 15 milijuna eura

Autor: Poslovni dnevnik , 16. listopad 2018. u 09:09
Foto: Getty Images

Feka Automotive je obiteljska kompanija koja već 30 godina proizvodi dijelove za automobilsku industriju.

Turska kompanija Feka Automotive, koja proizvodi dijelove za automobile, do kraja godine započet će gradnju tvornice u Srbiji, u Ćupriji, izjavio je predsjednik te općine Ninoslav Erić. Investicija je vrijedna 15 milijuna eura, a za početak će u tvornici biti zaposleno 110 radnika, javlja agencija Beta.

Memorandum o razumijevanju, kojim će četiri hektara zemlje u Industrijskoj zoni u Ćupriji biti dano turskoj kompaniji Feka Automotive za izgradnju tvornice autodijelova, potpisali su na svečanoj sjednici u povodu Dana općine, predsjednik općine Ninoslav Erić i predsjednik upravnog odbora turske kompanije Ferit Karslioglu.

Erić je rekao da je ta investicija bitna za sve građane Ćuprije.

"Time dobivamo veliku investiciju jer tvornica planira kasnije zaposliti i tisuću radnika. Tvornica će biti na lokaciji Industrijske zone koju smo opremili zahvaljujući sredstvima Republike Srbije", rekao je Erić. 

Feka Automotive je obiteljska kompanija koja već 30 godina proizvodi dijelove za automobilsku industriju, prije svega svjetlosnu signalizaciju, svijetla za unutrašnjost vozila, retrovizore i rezervoare za vodu. U posljednjih godinu dana predstavnici turske kompanije posjetili su 12 općina u Srbiji i na kraju su odlučili graditi tvornicu u Ćupriji. 

Komentari (3)
Pogledajte sve

Zašto samo o ulaganjima u Regionu?

Sigurno se neka tvornica otvori u Australiji,Novom Zelandu,Kanadi…..
Sve je to jako zanimljivo.

Da, bolje da pišete kaj se u Sloveniji, Mađarskoj, Italiji ( naš najveci trgovinski partner) dešava, kog boli za ove ne demokratske prčije

Koga briga za fašističku prčiju!? Do kad ćemo čitat o njima? Zakaj nema vijesti iz regije nego samo iz regiona?

New Report

Close