Turisti masovno otkazuju dolazak u Makedoniju

Autor: Poslovni dnevnik , 17. svibanj 2015. u 21:59
Ohrid je popularan među gostima iz regije

Sukob u Kumanovu odvratio mnoge goste.

Zbog složene sigurnosne situacije u Makedoniji nakon izbijanja sukoba između oružane skupine i policije u Kumanovu, ali i zbog stalnih sukoba vlasti i opozicije, otkazane su gotovo sve turističke ture iz Srbije i Bugarske za Makedoniju.

Prema podacima makedonske Agencije za promociju turizma, iz Nizozemske, iz koje je ove godine Makedonija očekivala oko 12.000 gostiju, još nisu otkazani najavljeni čarter letovi za Ohrid i Skoplje, ali sve veći broj turista otkazuje aranžmane, te se čarter letovi neće moći popuniti i bit će otkazani.

Otkazivanja turističkih posjeta bilježe se u gotovo svim zemljama iz kojih Makedonija tradicionalno očekuje goste. To je uglavnom posljedica preporuka ministarstava inozemnih poslova, javlja N1. Kako prenose makedonski mediji, zbog sve većeg otkazivanja rezerviranih aranžmana Agencija za promociju turizma zakazala je hitnu sjednicu savjeta s predstavnicima turoperatera i gospodarskih komora na kojoj će se tražiti rješenje za situaciju koja prijeti uništenjem ovogodišnje turističke sezone, a mogla bi imati i dugoročan negativan utjecaj. 

Komentirajte prvi

New Report

Close