Turci žele upravljati CG aerodromima

Foto: Duško Marušić / Pixsell Foto: Duško Marušić / Pixsell

TAV Airoports posluje u 17 zračnih luka, među ostalima u Skoplju i Ohridu

Turska kompanija TAV Airports, koja upravlja sa 17 aerodroma na tri kontinenta, upoznata je sa planovima vlade Crne Gore da valorizira aerodrome i zainteresirana je za ulazak u Crnu Goru, rečeno je na sastanku crnogorskog ministra prometa i pomorstva Osmana Nurkovića s predstavnicima TAV-a u Skoplju.

Koordinator Holdinga Aerodroma TAV Giray Çolpan i član Odbora direktora TAV-a Zoran Krstevski izrazili su spremnost da dođu u Crnu Goru i započnu s predstavnicima vlade razgovor o modelima valorizacije aerodroma u Podgorici i Tivtu. Predstavnici TAV-a upoznali su Nurkovića sa svojom djelatnošću navodeći da upravljaju, među ostalim, aerodromima u Skoplju i Ohridu, a u suradnji s francuskim tvrtkama i aerodromom Franjo Tuđman u Zagrebu. Aerodrom Aleksandar Veliki u Skoplju TAV je preuzeo 2012. godine koncesijom na 30 godina.

U skopski aerodrom uloženo je 110 milijuna eura, a u ohridski 10 milijuna. “Aerodrom u Skoplju je prije preuzimanja imao promet od 600.000 putnika godišnje i letjelo se na 12 destinacija, a sada ima dva milijuna putnika godišnje sa 37 destinacija. Godišnji rast je 15 posto”, naveli su predstavnici kompanije TAV.     

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!
Pregled dana Pogledaj sve