Turci žele upravljati CG aerodromima

Autor: Poslovni.hr , 17. listopad 2017. u 22:00
Foto: Duško Marušić / Pixsell

TAV Airoports posluje u 17 zračnih luka, među ostalima u Skoplju i Ohridu

Turska kompanija TAV Airports, koja upravlja sa 17 aerodroma na tri kontinenta, upoznata je sa planovima vlade Crne Gore da valorizira aerodrome i zainteresirana je za ulazak u Crnu Goru, rečeno je na sastanku crnogorskog ministra prometa i pomorstva Osmana Nurkovića s predstavnicima TAV-a u Skoplju.

Koordinator Holdinga Aerodroma TAV Giray Çolpan i član Odbora direktora TAV-a Zoran Krstevski izrazili su spremnost da dođu u Crnu Goru i započnu s predstavnicima vlade razgovor o modelima valorizacije aerodroma u Podgorici i Tivtu. Predstavnici TAV-a upoznali su Nurkovića sa svojom djelatnošću navodeći da upravljaju, među ostalim, aerodromima u Skoplju i Ohridu, a u suradnji s francuskim tvrtkama i aerodromom Franjo Tuđman u Zagrebu. Aerodrom Aleksandar Veliki u Skoplju TAV je preuzeo 2012. godine koncesijom na 30 godina.

U skopski aerodrom uloženo je 110 milijuna eura, a u ohridski 10 milijuna. “Aerodrom u Skoplju je prije preuzimanja imao promet od 600.000 putnika godišnje i letjelo se na 12 destinacija, a sada ima dva milijuna putnika godišnje sa 37 destinacija. Godišnji rast je 15 posto”, naveli su predstavnici kompanije TAV.     

Komentirajte prvi

New Report

Close