Turci grade 1000 farmi koza i ovaca u BiH

Autor: Poslovni dnevnik , 17. kolovoz 2014. u 21:58
PD

Predsjednik BiH Udruženja uzgajivača koza i ovaca Tor Mostar Dževad Kovač i Aybar Ulucka, predstavnik turske kompanije Milksa iz Burse, potpisali su u Sarajevu ugovor o izgradnji tisuću farmi koza i ovaca.

Predsjednik BiH Udruženja uzgajivača koza i ovaca Tor Mostar Dževad Kovač i Aybar Ulucka, predstavnik turske kompanije Milksa iz Burse, potpisali su u Sarajevu ugovor o izgradnji tisuću farmi koza i ovaca. Priprema projekta, rekao je Kovač, trajala je godinu dana, a njegova implementacija treba početi odmah. “Nadamo se da će vlasti, kao i farmeri, prepoznati da je ovo projekt budućnosti jer treba omogućiti otvaranje radnih mjesta i stvaranje nove vrijednosti”, rekao je Kovač.

Aybar Ulucka istaknuo je socijalni i ekonomski značaj ovog projekta za BiH koji se odnosi na uzgoj koza u sklopu obiteljskog biznisa u sustavu franšize. “Oko 7500 ljudi će dobiti posao kada se čitav projekt završi”, rekao je Aybar Ulucka dodajući da očekivani izvoz iznosi oko 500 milijuna KM godišnje. Partneri tvrtke Milksa, kako je dodao, vrlo su iskusni kod uvoza i izvoza mliječnih proizvoda, njihovoj proizvodnji i franšiznom poslovanju. “Cilj nam je da BiH postane poznata u ovom sektoru u cijelom svijetu”, dodao je Ulucka. On je naveo da planiraju i izgradnju tvornice za preradu mlijeka i proizvodnju stočne hrane. 

Komentirajte prvi

New Report

Close