Trumpovi ministri ne dolaze u Davos

Autor: Poslovni dnevnik , 20. siječanj 2019. u 21:59
Ministar financija S. Mnuchin trebao je voditi izaslanstvo/REUTERS

Predsjednik zbog blokade vlade otkazao put izaslanstva u Švicarsku.

Svjetski gospodarski forum (WEF)u Davosu proteći će bez predstavnika američke admionistracije nakon što je predsjednik Donald Trump – koji je još ranije otkazao dolazak – sada otkazao i dolazak američkog izaslanstva.

Razlog je djelomični prekid rada savezne vlade, priopćila je Bijela kuća. "Iz poštovanja prema 800.000 američkih zaposlenika koji ne primaju plaću i kako bi dobio potporu svoga tima, predsjednik Trump je otkazao putovanje svog izaslanstva na Svjetski gospodarski forum", rekla je Sarah Sanders, glasnogovornica Bijele kuće.

Umjesto njega, na Forum koji se održava od utorka do petka trebali su otputovati državni tajnik Mike Pompeo, ministar trgovine Wilbur Ross i ministar financija Steven Mnuchin kao vođa izaslanstva. Svjetski gospodarski forum (WEF) u švicarskom skijalištu Davosu mjesto je susreta svjetske gospodarske i političke elite na kojemu se očekuje 3000 sudionika, među kojima 65 predsjednika država i vlada.

Zbog "pretrpanog programa" na forum neće doći ni francuski predsjednik Emmanuel Macron, kao ni britanska premijerka Theresa May koja se bavi brexitom.

Nešto ranije u četvrtak Trump je zbog blokade vlade otkazao putovanje Nancy Pelosi, demokratske predsjednice Zastupničkog doma, u Afganistan. 

Komentirajte prvi

New Report

Close