Trumpov najbolji hotel na kilometar od Bijele kuće

Autor: Tomislav Pili , 14. rujan 2016. u 14:05
Ivanka Trump osobno je vodila i nadgledala dvogodišnje radove na hotelu/REUTERS

Hotel se nalazi na washingtonskoj aveniji Pennsylvania, a otvaranje su obilježili prosvjedi zbog Trumpovih stavova.

Donald Trump otvorio je u Washingtonu najnoviji hotel u sklopu svog nekretninskog carstva, a malu svečanost otvaranja obilježilo je i 50-ak prosvjednika koji se protive imigracijskoj politici republikanskog predsjedničkog kandidata. Trump International Hotel, kako je ime ovom zdanju, luksuzni je hotel u čiju je obnovu uloženo 200 milijuna dolara, a radovi su trajali dvije godine.

 

200milijuna

dolara uloženo je u obnovu zdanja iz 1899. godine

Najbolji hotel u državi
Obnovu zdanja iz 1899. u kojoj je prije bila smještena pošta osobno je nadgledala i vodila Trumpova kćerka Ivanka. Vlada je zgradu iznajmila na 60 godina. Inače, Trumpov hotel smješten je na aveniji Pennsylvania, svega kilometar od Bijele kuće. K tome, zgrada je treća najviša u glavnom gradu SAD-a. Hotel broji 263 sobe, a tu je apartman za koji treba izdvojiti 20.000 dolara za jednu noć.

Da Trump ima velike ambicije sa svojim najnovijim draguljom otkrila je i Ivanka Trump izjavivši za Reuters kako će se Trump International Hotel "pozicionirati ne samo kao najbolji hotel u Washingtonu, već i u cijeloj državi". Ivanka je dodala i kako su radovi na obnovi završeni čak godinu dana prije plana.

Najvidljiviji simbol
Američki mediji ističu kako je ovaj hotel ujedno najvidljiviji simbol Trumpa u glavnom gradu. U ponedjeljak je hotel otvoren bez pretjerane pompe, a veliko otvorenje predviđeno je u listopadu. Ispred hotela okupili su se prosvjednici koji su kritizirali Trumpovo obećanje da će izgraditi zid na granici s Meksikom kada postane predsjednik.

"Našao je načina da bude na aveniji Pennsylvania, na ovaj ili onaj način", izjavila je prosvjednica Judy Byron. Zbog Trumpovih stavova prema Meksikancima koje je nazvao kriminalcima u novom hotelu odbili su raditi slavni kuhari Jose Andres i Geoffrey Zakarian. Na njihovo odustajanje Trump je odgovorio tužbom. 

Komentirajte prvi

New Report

Close