Trgovci u niskom startu čekaju ime princeze kako bi krenuli u lov na 150 milijuna funti

Autor: Marta Duić , 05. svibanj 2015. u 14:34
Još nije otkriveno ime djevojčice koja se rodila 2. svibnja

Joshua Bamfield, direktor Centra za istraživanja maloprodaje, izjavio je za Telegraf da se neposredno nakon rođenja očekuje zarada od oko 80 mil. funti.

Utrka tko će plasirati uspješniji proizvod vezan uz britansku kraljevsku prinovu počela je još kad se saznalo za trudnoću Kate Middleton, a nakon rođenja male princeze trgovci u niskom startu iščekuju objavu njezina imena kako bi njihovi proizvodi napokon ugledali svijetlo dana.

 

247milijuna

funti donio je britanskom gospodarstvu mali princ, dvogodišnji George

 Joshua Bamfield, direktor Centra za istraživanja maloprodaje, izjavio je za Telegraf da se neposredno nakon rođenja očekuje zarada od oko 80 milijuna funti, a nakon toga će se barem 20-25 milijuna potrošiti na suvenire, hranu, slastice i prigodna pića za proslavu. Princezin stariji brat, dvogodišnji princ George donio je 247 milijuna funti britanskom gospodarstvu, a procjene su da će rođenje princeze doprinijeti s 100 do 150 milijuna funti.

Tome u prilog idu i podaci proizvođača porculana Bridgewatera čije su šalice već spremne i, ako se ime objavi ujutro, već istog dana proizvod će biti na policama. Marks & Spencer kupcima je obećao limitiranu verziju keksa u roku 12 sati od objave imena. I industrija igračaka je na dobitku, od 200 Merrythought plišanih medvjedića koji su se mogli unaprijed naručiti, prodano je već 196. Manija nije zaobišla ni kladionice u koje pristižu deseci tisuća oklada, a omiljena imena su Alice, Charlotte i Elizabeth. Inače, biznis s kraljevskim suvenirima datira od 1660. godine.

Komentari (2)
Pogledajte sve

Neka mi onda još netko spomene izraz “balkanac”, za nas na ovim prostorima……..

Nek se zove Kolinda !

New Report

Close