Traži se koncesionar za Sava centar

Autor: Poslovni dnevnik , 05. ožujak 2019. u 21:59
Delta Holding bio je najbliže obnovi beogradskog Sava centra, ali su pregovori prekinuti

Za obnovu potrebno je između 25 i 30 milijuna eura, a kompanija koja bi ušla u taj posao određeni broj godina koristila bi objekt uz plaćanje koncesijske naknade.

Skupština grada Beograda donijela je odluku da Sava centar ide u koncesiju, izjavio je Goran Vesić, zamjenik gradonačelnika.

Kako prenosi portal Beoinfo, on je izjavio da je prema procjenama za obnovu najvećeg kongresnog centra potrebno između 25 i 30 milijuna eura, a kompanija koja bi ušla u taj posao dobila bi priliku određeni broj godina koristiti renovirani objekt, uz plaćanje koncesijske naknade.  "Nakon isteka roka koncesije, Sava centar bi se vratio u nadležnost Grada Beograda.

Vjerujem da je taj model ispravan, jer grad ne želi prodati, već zadržati Sava centar, koji je najveći kongresni kapacitet Beograda", istaknuo je Vesić i dodao da nema potrebe da grad ulaže novac poreznih obveznika u obnovu Sava centra ako postoje tvrtke koje su za to zainteresirane.

Govoreći o prethodnom postupku za izbor partnera Vasić je rekao da je kompanija Delta Holding Miroslava Miškovića dostavila ponudu, ali je ona ocijenjena kao neprihvatljiva. 

"Razgovori su trajali nekoliko mjeseci, ali nismo uspjeli dogovoriti način na koji bi se, prema našem mišljenju, zaštitilo interese grada. Odluka kojom smo prekinuli ovaj postupak nije usmjerena protiv kompanije Delta Holding, koju pozivam da sudjeluje i u sljedećem procesu kojeg ćemo pokrenuti", objasnio je Vesić, dodajući da se koncesija od javno-privatnog partnerstva razlikuje po tome što u tom slučaju imovina ostaje u vlasništvu grada.

Komentirajte prvi

New Report

Close