Traže od Rusije 172,5 mil. € za željeznicu

Autor: Poslovni dnevnik , 17. ožujak 2019. u 21:59
Dispečerski centar gradit će ruski RZD International/Srđan Ilić/PIXSELL

Financiranje izgradnje dispečerskog centra za upravljanje željezničkim prometom u Srbiji.

Srbija je tražila novi kredit od Ruske Federacije u iznosu od 172,5 milijuna eura za financiranje izgradnje Dispečerskog centra za upravljanje prometom vlakova u Srbiji i izgradnju željezničke infrastrukture, navode iz srpskog Ministarstva prometa za Radio Slobodna Europa. 

Sporazum bi trebao biti potpisan u prvoj polovini 2019. Ugovor o izgradnji Dispečerskog centra i izvođenju radova na željezničkoj infrastrukturi potpisali su 17. siječnja 2019., za vrijeme posjete Vladimira Putina, predsjednika Ruske Federacije Srbiji, kompanije Infrastruktura željeznice Srbije i RZD International, odnosno Ruske željeznice.

Vrijednost ugovora je 230 milijuna eera, a ugovorom je utvrđeno da će od tog iznosa iz kreditne linije biti izdvojeno 172,5 milijuna eura. Iz Ministarstva građevinarstva, prometa i infrastrukture potvrđuju za RSE da je od ruske strane tražen kredit u iznosu od 172,5 milijuna eura.

Dispečerski centar gradit će ruska kompanija RZD International, koja trenutno radi na dionici pruge od Stare Pazove do Novog Sada u sklopu projekta modernizacije pruge Beograd – Budimpešta.

Komentirajte prvi

New Report

Close