Tönnies sve bliže odlasku iz Srbije

Autor: Poslovni dnevnik , 12. veljača 2019. u 21:59
Tönnies je najveći europski proizvođač svinjskog mesa/Davor Javorović/PIXSELL

Spora priprema terena za farme svinja glavni je razlog odustajanja.

Konačna odluka o tome hoće li će njemačka kompanija Tönnies doći u Srbiju ili ne trebala bi poznata u ožujku, a prema informacijama iz izvora bliskim menadžmentu kompanije, vodeći proizvođač svinjskog mesa u Europi trenutno je bliži odluci da odustane od najavljenog ulaganja, nego da gradi farme u Srbiji, piše Vojvođanski istraživačko-analitički centar (VOICE).

U studenome 2018. Tönnies je od vlade Srbije, s kojom je u travnju 2015. godine potpisao Memorandum o razumijevanju, zatražio odlaganje najavljene investicije, s tim da bi se najkasnije do kraja ožujka trebao izjasniti o dolasku u Srbiju.

Prema informacijama VOICE-a, njemačka kompanija nije još uvijek uzela u zakup niti jedan hektar državnog poljoprivrednog zemljišta iako joj je bilo namijenjeno oko 5000 hektara u Zrenjaninu, Kikindi i Sečnju. 

Osnovni razlog za moguće odustajanje Tönniesa od velikog ulaganja u Srbiji je sporost i neozbiljnost koju je domaća administracija pokazala u pripremanju terena za izgradnju farmi, piše VOICE.

Komentirajte prvi

New Report

Close