Tisza otvara novi pogon i u Kikindi

Autor: Poslovni dnevnik , 15. kolovoz 2019. u 21:59
Mađari u Senti zapošljavaju 2000 radnika

Kabeli za autoindustriju.

Jedna od najvećih investicija Mađarske u Srbiji, Tisza automotive u Senti, koja posluje u sklopu grupe Tisza Cipo, planira ovog mjeseca početi proizvodnju električnih kabela za autoindustriju i u Kikindi.

Mađarska kompanija u Senti zapošljava oko 2000 radnika, od kojih je 700 s područja Kikinde, a proizvodne pogone otvorila je i u Bečeju, piše Dnevnik. 

Poslodavac radnicima, između ostalog, osigurava besplatan autobusni prijevoz koji pokriva sva naseljena mjesta sjevernog Banata. Nakon otvaranja pogona u Senti 2015. godine, kompanija je uspostavila saradnju s podružnicom Nacionalne službe za zapošljavanje u Kikindi, vezano za selekciju kandidata i posredovanje u zapošljavanju, kao i učešće u programima i mjerama aktivne politike zapošljavanje koje provodi NSZ.

Podružnica Nacionalne službe za zapošljavanje u Kikindi već je omogućila mađarskoj kompaniji obuku radnika za obavljanje poslova operatera na specijaliziranoj liniji za sklapanje kabelskih snopova, a upravo traje obuka šest nezaposlenih osoba kroz projekat IPA 2013. za svladavanje tromjesečnog programa za potrebe  mađarskog poslodavca.

Otvaranjem novog proizvodnog pogona u Kikindi veliki broj nezaposlenih iz tog grada dobit će priliku da dođe do radnog mjesta. Poslodavac će tražiti, a NSZ organizirati, obuku za operatera u proizvodnji u autoindustriji, tako da će nezaposlenima biti pružena prilika da ovladaju potrebnim znanjima i vještinama.

Komentirajte prvi

New Report

Close