Time Warner ne bi imao ništa protiv da ga netko kupi

Autor: Ana Maria Filipović Grčić , 14. siječanj 2016. u 15:30
Foto: Thinkstock

Na zahtjeve da potvrdi napise o traženju kupca, izvršni direktor Jeff Bewkes diplomatski odgovora da želi povećati vrijednost tvrtke.

Izvršni direktor jednog od najvećih medijskih konglomerata, Time Warnera, Jeff Bewkes dao je naslutiti kako se prodaji cijele kompanije ne bi protivio.

Informaciju je prenio New York Post pozivajući se na upućene izvore. Prema tim navodima, Bewkes je odbio mogućnost izdvajanja dijelova kompanije poput HBO-a ili također kabelskog Turner Broadcastinga ocijenivši takav potez besmislenim. Na konkretan upit o prodaji Time Warnera, Bewkes nije otkrio previše, kazavši tek da želi povećati vrijednost dionica kompanije. Da se nešto kuha oko te kompanije daju naslutiti i napisi da investitor i aktivistički dioničar Carl Icahn kupuje dionice Time Warnera.  

 

80milijardi

dolara ponudio je 2014. Twenty First Century Fox

Icahn je za CNBC demantirao medijske napise rekavši da ne posjeduje niti jednu dionicu ili opciju te kompanije. Informacije koje su Reuters i NY Post distribuirali Icahn je nazvao špekulacijama kojima se pokušava podići vrijednost Warnerovih dionica. Iako je nekoć posjedovao udjele u Blockbusteru, Netflixu te Lionsgateu, u demantiju je istaknuo svoj stav da je sektor zabave ponekad precijenjen i da se radikalno mijenja, prenosi The Hollywood Reporter.

Ovaj milijarder, s bogatstvom procijenjenim na 19,6 milijardi i 70. mjestom na Forbesovoj listi najutjecajnjih ljudi, 2006. je neuspješno pokušao Time Warner razdvojiti na medijsku, izdavačku, kabelsku te internetsku kompaniju. Inače, Time Warner je prije dvije godine ignorirao ponudu za preuzimanje vrijednu 80 milijardi dolara, pristiglu od medijskog mogula Rupert Murdoch i njegova Twenty-First Century Foxa.  Murdochovo naknadno odustajanje od ponude protumačeno je kao način kojim on nastoji oslabiti vrijednost dionice Time Warnera, što bi mu pogodovalo ako se ipak odluči vratiti u igru.

Komentirajte prvi

New Report

Close