Tijekom prosvjeda ozlijeđeno 20 policajaca i uhićeno 120 prosvjednika

Autor: Poslovni.hr/HRT , 04. prosinac 2012. u 08:42
PXL

Policija upozorava da se među prosvjednike ubacuju ekstremne skupine i huligani koji napadaju policajce.

Tijekom jučerašnjih prosvjeda u Mariboru ozlijeđeno je najmanje 20 policajaca a uhićeno oko 120 prosvjednika. Ravnatelj policije Stanislav Veniger kasno sinoć na Twitteru je objavio kako se samo u središtu Maribora okupilo oko 15-20 tisuća prosvjednika.

Prosvjednici su tražili ostavku gradonačelnika Franca Kanglera, kojega sumnjiče za korupciju. Za vrijeme prosvjeda u Mariboru veća skupina nasilnika napala je s granitnim kockama policajce. Razbijeno je nekoliko prozora. Kroz prozor Općine je uletjela i zapaljena baklja. Ozlijeđeno je i desetak prosvjednika. Policija je u blizini mjesta okupljanja zaplijenila više opasnih predmeta poput drvenih palica, benzina, granitnih blokova i plinskih maski.

Prosvjedovalo se i u Ljubljani, Mariboru, Ptuju, Celju. Veliki finale, najmasovniji prosvjedi, najavljeni su za 21. prosinca. Slovenci kažu da to nisu prosvjedi već općenarodni ustanak protiv političkih elita koje vode zemlju.

Prosvjedi, koji su početkom prošlog tjedna počeli u Mariboru i u međuvremenu su se proširili i na ostale gradove. Organiziraju ih skupine putem Facebooka. No policija upozorava da se među prosvjednike ubacuju ekstremne skupine i huligani koji napadaju policajce, što povećava rizik za policiju i sve sudionike prosvjeda.

Komentirajte prvi

New Report

Close