Tigar iz Pirota nadomješta Turke

Autor: Poslovni dnevnik , 13. travanj 2016. u 21:59
Gume i gumena obuća iz Pirota mogu se nametnuti ruskom tržištu

Srbija želi povećati prodaju svojih proizvoda na ruskom tržištu, a Rusi žele zamijeniti turske proizvođače.

Aleksandar Vulin, srpski ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, izjavio je u Pirotu da je očuvanje tradicionalnih odnosa s Rusijom i unaprjeđivanje tih odnosa jedan od prioriteta vlade. Rusija dopušta bescarinski uvoz većine srpskih proizvoda.

Vulin je prilikom obilaska tvornice Tigar obuća, zajedno s veleposlanikom Rusije u Srbiji Aleksandrom Čepurinom i predstavnikom Trgovinsko-industrijske komore te zemlje, istaknuo da je Rusija od velike važnosti za Srbiju. "U ekonomskom smislu, Srbija teži tome da ostvari veću prodaju na ruskom tržištu, koje je veliko i vrlo zahtjevno i zato s ponosom predstavljam kompaniju Tigar koja se može nositi s predstavnicima svjetske konkurencije", rekao je ministar.

"Sada ruske kompanije aktivno traže da nadomjeste dijelove svoje proizvodnje koji su se odvijali u Turskoj i traži se da se proizvodi u Srbiji. Jednostavno, u Srbiju će doputovati izaslanstva nekoliko ruskih automobilskih kompanija i mi se nadamo da će se kontakti uspostaviti i da će se uspostaviti suradnja na obostrano zadovoljstvo", rekao je Čepurin. On je dodao da je s glavnim direktorom kompanije Tigar obuća Nebojšom Denadićem razmatrao mogućnosti za povećanje suradnje s Ruskom Federacijom, prije svega u proizvodnji autodijelova, kao i proizvoda široke potrošnje. 

Komentirajte prvi

New Report

Close