Thomas Cook želi graditi hotel u C. Gori

Autor: Poslovni dnevnik , 26. veljača 2018. u 21:59
Za kompaniju Thomas Cook u Crnoj Gori problem je manjak visokokvalitetnog hotelskog smještaja/Marko Lukunić/PIXSELL

Jedan od vodećih europskih turoperatera planira dovođenje više gostiju iz Njemačke.

Thomas Cook, jedan od vodećih europskih turoperatora, koji u Crnoj Gori posluje u partnerstvu sa Šajo grupom, u vlasništvu Žarka Rakčevića, zainteresiran je za proširenje poslovanje tako što bi gradili hotel na nekoj od lokacija na primorju, a spremni su sarađivati i s drugim hotelijerima.

Predstavnici Thomas Cooka su prošlog tjedna posjetili nekoliko lokacija na primorju, uključujući Čanj, Veliku plažu i Adu Bojanu, javljaju Vijesti. Joachim Seip, direktor Thomas Cooka za ulaganja za tržišta središnje Europe, za Vijesti je rekao da za Crnu Goru postoji veliko zanimanje, ali da je problem nedostatak hotelskih kapaciteta. "Problem je manjak dobrog, visokokvalitetnog hotelskog smještaja.

Crna Gora je 1963. bila u Njemačkoj jedna od najtraženijih destinacija, ali u ovom trenutku nije tako i zato smo tu da to promijenimo. S novim nekretninama to tržište možemo vratiti jer nismo zainteresirani za popunjavanje postojećih kapaciteta, već za nove projekte", objasnio je Seip. Prema njegovim riječima, prednost je što je Crna Gora sada sigurna, stabilna zemlja za njihove klijente, a kada bi se izgradili novi hoteli, turisti iz Njemačke bi se vratili u Crnu Goru.

"Sadašnji hoteli su već popunjeni gostima s drugih tržišta Thomasa Cooka. Nema smisla uzimati te kapcitete da bi došli Njemci ili Britanci. Kada se izgrade novi hoteli i može se jamčiti 700 do 800 soba za njih, uspostavit ćemo izravne letove s tržišta Velike Britanije i Njemačke. Čarter letovima doveli bi 35 do 40 tisuća gostiju iz tih zemalja", rekao je Seip.

Komentirajte prvi

New Report

Close