Telekom Slovenija otpušta još 450 radnika

Autor: Poslovni dnevnik , 22. srpanj 2015. u 22:00
Metod Dragonja, tajnik u ministarstvu financija

Iz Uprave i sindikata slovenske telekomunikacijske kompanije demantiraju da otkaze traži novi vlasnik.

Telekom Slovenije potpisao je sa sindikatima sporazum prema kojem će kompaniju do kraja iduće godine napustiti oko 450 ljudi.  

Kako javlja slovenska agencija STA, otpuštanja će početi u jesen, a do kraja ove godine broj zaposlenih biće smanjen za 230 radnika, i još za 220 do kraja 2016. godine. Uprava vjeruje da će Telekom tim procesu postati efikasnija kompanija. Prošle godine ovu grupaciju napustilo je 120 radnika. Iz Uprave i sindikata demantiraju informacije da na otpuštanjima inzistira potencijalni novi vlasnik slovenskog Telekoma, britanski fond Cinven.

Do raspleta situacije glede privatizacije Telekoma Slovenije trebalo bi doći tijekom ljeta, najavio je državni tajnik u ministarstvu financija, Metod Dragonja. Slovenska vlada još je neodluična po pitanju prodaje paketa od 4,75 milijuna dionica, odnosno 72,75 posto od ukupnog broja dionica slovenskog nacionalnog telekomunikacijskog operatera koji je u vlasništvu države, Kapitalske družbe (KAD), osiguravajućeg društva Triglav i Pozavarovalnice Sava. 

Komentirajte prvi

New Report

Close