Telekom Austria ne želi u nove kupnje

Autor: Poslovni dnevnik , 02. prosinac 2014. u 21:58
Thinkstock

Manevarski prostor Telekom Austrije (TA) za kupnju nove imovine ograničen je, a milijardu eura prikupljenih izdanjem prava bit će usmjereno u ulaganja u Austriji i u smanjenje duga, poručio je predsjednik uprave Hannes Ametsreiter.

Manevarski prostor Telekom Austrije (TA) za kupnju nove imovine ograničen je, a milijardu eura prikupljenih izdanjem prava bit će usmjereno u ulaganja u Austriji i u smanjenje duga, poručio je predsjednik uprave Hannes Ametsreiter. “Sigurno ne vidim puno prostora u ovom trenutku za tako nešto”, odgovorio je Ametsreiters u ponedjeljak u intervjuu za Reuters na pitanje o mogućim akvizicijama. “Rast podrazumijeva uglavnom organski rast”, pojasnio je.

Iz većinskog vlasnika TA America Movila signalizirali su da žele iskoristiti austrijsku kompaniju kao platformu za daljnje širenje u srednjoj i istočnoj Europi i da u potpunosti podupiru dokapitalizaciju. Cilj eventualne kupnje nove imovine bilo bi poboljšanje ponude paketa usluga koji obuhvaćaju televiziju, internet, fiksnu telefonsku liniju i podatke, uglavnom na postojećim tržištima, kazao je predsjednik uprave TA. 

Komentirajte prvi

New Report

Close