Talijanski A2A angažirao Rothschilde da mu pomogne u odlasku iz crnogorskog EPCG-a

Autor: Poslovni dnevnik , 23. svibanj 2017. u 21:59
A2A prodaje svoje dionice EPCG-a već u lipnju?

Vlada ima pravo prvokupa 41,7 posto dionica talijanske kompanije u Elektroprivredi CG za 250 milijuna eura.

Talijanska kompanija A2A surađuje s investicijskom bankom Rothschild da bi do kraja godine prodala udjel u Elektroprivredi Crne Gore, objavio je Reuters pozivajući se na tri neimenovana izvora.  

A2A ima mogućnost da prema aneksu dioničarskog ugovora s crnogorskom vladom koji je Skupština usvojila početkom ožujka, između lipnja i rujna proda 41,7% udjela crnogorskoj vladi za 250 milijuna eura. Tu opciju je u pregovorima s vladom dogovorio novi menadžerski tim koji vodi A2A od 2014. godine.  "Do kraja rujna odlučit ćemo hoćemo li otići", rekao je Reutersu izvršni direktor A2A Valerio Camerano.

 

57 posto

dionica EPCG-a ima crnogorska vlada

Iz Rothschild banke nisu željeli govoriti o suradnji s A2A, a iz talijanske kompanije su na pitanja Vijesti je li tačno da surađuju s Rothschild bankom i ima li već zainteresiranih za kupovinu udjela A2A u EPCG-u odgovorili da nemaju komentar.Iz Ministarstva ekonomije podsjetili su da vlada ima pravo prvokupa dionica A2A u EPCG-u, dodajući da aneks ugovora s A2A istječe krajem lipnja ove godine, kada istječu upravljačka prava A2A u EPCG-u.

"Nakon tog razdoblja izvršni direktor EPCG-a i ključni menadžeri u kompaniji ne moraju biti birani na prijedlog A2A", rekli su iz ministarstva. "Podsjećamo i da su dionice A2A u EPCG-u njihovo vlasništvo koje su kupili 2009. godine za 434 milijuna eura. Informacija o angažiranju Rothschilda nije iznenađenje za vladu Crne Gore", zaključili su u Ministarstvu ekonomije. Vlada ima 57% dionica EPCG-a. "Sada A2A želi otići iz Crne Gore da bi se usredotočio na rast u Italiji", rekao je jedan od izvora Reutersa. 

Komentirajte prvi

New Report

Close