Talijani žele autocestu Pančevo-Temišvar

Autor: Poslovni dnevnik , 26. listopad 2016. u 21:59
Od 130 kilometara autoceste 92 bi prolazila kroz Srbiju

Za taj pravac najviše zainteresirani Talijani koji u Rumunjskoj imaju više od 11.000 tvrtki.

Je li isplativa gradnja autoceste od Pančeva do Temišvara u Rumunjskoj i kako bi ta prometnica mogla izgledati znat će se nakon završetka izrade studije izvodljivosti.

Predviđa se da bi gradnja prometnice od izuzetne važnosti za obje zemlje mogla početi za tri godine, pišu Večernje novosti. Izrada studije izvodljivosti vrijedna je 9,3 milijuna eura, a planirano je da se većim dijelom financira iz IPA programa prekogranične suradnje, uz obvezno sudjelovanje obje države. Putevi Srbije i Ministarstvo građevinarstva, prometa i infrastrukture i predstavnici resornog ministarstva i institucija u Rumunjskoj uskoro će potpisati ugovor o provođenju tog projekta.

Izgradnje 92 kilometra autoceste kroz Srbiju stajat će 570 milijuna eura. Autocesta Pančevo-Alibunar-Vršac-Temišvar, dužine 130 kilometara, u Beogradu bi se spajala s Koridorom 11, a za taj pravac najviše su zainteresirani Talijani koji u Rumunjskoj imaju više od 11.000 tvrtki, jer se žele povezati s Lukom Bar u Crnoj Gori. "Za nas je važna izgradnja infrastrukture, jer razvijamo dvije poslovne zone. Nekoliko investitora koji rade u Rumunjskoj, poslovanje žele preseliti u naš grad", kaže Saša Pavlov, gradonačelnik Pančeva. 

Komentirajte prvi

New Report

Close