Tajlandski tajkun ipak se domogao pola AC Milana

Autor: Ana Maria Filipović Grčić , 05. kolovoz 2015. u 08:00
Beeju Taechaubol za sebe kaže da je je navijač Milana

Iako se bivši talijanski premijer dvoumio oko prodaje azijskom biznismenu, pristao je na ponudu od 485 milijuna eura.

Bivši talijanski premijer Silvio Berlusconi pristao je na prodaju 48 posto Fininvestina udjela u talijanskom nogometnom klubu AC Milan, i to tajlandskom tajkunu Beeju Taechaubolu.  

Dogovor, vrijedan 485 milijuna eura, trebao bi biti zaključena do kraja rujna. Fininvest je Berlusconijeva obiteljska kompanija i većinski vlasnik kluba AC Milan koja kontrolira i talijanski Mediaset te izdavača Mondadorija. AC Milanu, sedmerostrukom europskom prvaku, u posljednje je vrijeme slava ponešto izblijedjela uslijed nagomilavanja dugova do iznosa od 250 milijuna eura te prošlogodišnjeg gubitka od 91 milijuna eura.

 

250milijuna

eura duguje sedmerostruki europski 'prvak

Berlusconi, i sam izblijedjele političke moći, prodaju udjela komentirao je kako se njegova obitelj trenutno nije spremna nositi s izazovima koji su stavljeni pred klub. Od početka medijskih napisa moglo se pratiti Berlusconijevo dvoumljenje oko prodaje udjela, a sporan je bio i Taechaubolov zahtjev za smjenom upravljačke strukture. Taechaubolova obitelj bogatstvo je stekla nekretninama, dok je Bee novac nastavio akumulirati širenjem interesa na građevinu, dionice, odnose s javnošću i komunikaciju, kabelsku televiziju te filmsku industriju.

Sada uz pomoć investitora planira revitalizirati AC Milan i vratiti mu staru slavu. a sebe ističe da je strastveni Milanov navijač. Berlusconi je za Telenord izjavio da klub želi ostaviti u rukama nekoga tko u njega može odmah uložiti, a istovremeno su i navijači izrazili povjerenje Taechaubolu za kojega smatraju da ih može vratiti na vrh ljestvice.  Taechaubol jedan je u nizu stranih ulagača sklonih kupnji talijanskih glamuroznih klubova, kao što je 2013. skupina indonezijskih investitora kupilamilanski Inter prekinuvši time vladavinu obitelji Moratti.

Komentirajte prvi

New Report

Close