Švicarska privatna banka upravlja iznosom od 393 milijarde franaka

Foto: Thinkstock Foto: Thinkstock

Banka je prošle godine zaposlila više novih radnika, što im je omogućilo da povećaju broj klijenata i da privuku dodatni novac.

Švicarska privatna banka Julius Baer je izvijestila da je vrijednost imovine povjerena joj na upravljanje dosegnula rekordne 393 milijarde švicarskih franaka nakon 17-postotnog rasta u prvih 10 mjeseci ove godine.

Privatna banka sa sjedištem u Zuerichu pripisuje taj rast značajnom neto priljevu, kontinuiranoj pozitivnoj tržišnoj izvedbi i snažnijem euru u odnosu na franak.

"Zamah je bio posebno snažan na tržištima u nastajanju i u azijsko-pacifičkoj regiji", objavio je u priopćenju Julius Baer.

U srpnju ove godine švicarska je banka izvijestila da je u prvoj polovini godine privukla najveći iznos nove imovine od imućnih klijenata od financijske krize. Tom je prigodom izvršni direktor Boris Collardi iskazao i optimizam u pogledu ostatka godine.

Banka je prošle godine zaposlila više novih radnika, što im je omogućilo da povećaju broj klijenata i da privuku dodatni novac. Taj je iznos u privatnom bankarstvu pokazatelj buduće zarade.

U Julius Baeru također navode da su dodatno poboljšali temeljni pokazatelj odnosa troškova i prihoda, približivši ga zacrtanoj srednjoročnoj razini od 64 do 68 posto.

"U prvih deset ovogodišnjih mjeseci omjer troškova i prihoda bio je ispod 69 posto, nasuprot 69,1 posto u prvom polugodištu. Poboljšanje omjera troškova i prihoda prema ciljanim srednjoročnim razinama očekuje se u 2018. godini ukoliko ne bude značajnih pogoršanja uvjeta na tržištu", dodaje se u priopćenju.

Komentari (1)
  • trader
    trader 19:54 20.11.2017.

    Pametni Švicarci. Ameri ih stisli da odaju bankarsku tajnu radi svojih državljana i oni su na kraju morali pristati i time izgubili američke klijente. Ali su se brzo snašli i kao što članak potvrđuje preorjentirali se na Azijsko pacifičko tržište. Sada im ide još bolje, tako je to kada si sposoban

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!
Pregled dana
Pogledaj sve