Sveta Stolica pozdravlja Obamine napore

Autor: Poslovni.hr/Hina , 20. siječanj 2013. u 10:54
Papa Benedikt XVI (Epa)

Glasnogovornik Vatikana je uputio poziv na borbu u cijelom svijetu protiv proizvodnje, trgovine, krijumčarenja oružja svih modela.

Sveta Stolica je u subotu pozdravila incijativu predsjednika Baracka Obame za uvođenje zakona o ograničenju prodaje vatrenog oružja, nakon niza pokolja posljednih godina i tjedana u Sjedinjenim Državama.

"Inicijative koje je najavila američka administracija za ograničenje i kontrolu širenja i upotrebu oružja su sigurno korak u dobrom smjeru", naveo je glasnogovornik Svete Stolice, otac jezuit Fedrico Lombardi u tjednoj kronici koju objavljuje radio Vatikan. "Nitko nema iluzija da je dovoljno ograničiti broj i upotrebu oružja da bi se spriječili strašni pokolji poput onog u Newtownu. Bilo bi još gore ostati samo na obećanjima", rekao je otac Lombardi. On je podsjetio da je 47 vjerskih dužnosnika raznih vjeroispovjedi u Sjedinjenim Državana uputilo poziv američkim zastupnicima da odobre ograničenje vatrenog oružja.

Glasnogovornik Vatikana je uputio poziv na borbu u cijelom svijetu protiv proizvodnje, trgovine, krijumčarenja oružja svih modela. Obama je predstavio ambiciozni plan borbe protiv nasilja vatrenim oružjem i tražio od Konrgesa promjenu zakona, mjesec dana nakon pokolja 20 djece i šest djelatnika škole u Newtownu u saveznoj državi Connecticutu. On je pozvao zastupnike da zabrane borbeno i oružje s punjenjem od više od šest metaka.

Moćni lobi vatrenog oružja Nacionalna udruga za vatreno oružje (NRA) je najavljene mjere ocijenio neprikladnim.

Komentirajte prvi

New Report

Close