‘Svejedno je tko će biti predsjednik’

Autor: Tomislav Pili , 02. svibanj 2016. u 21:59
Warren Buffett na 51. skupštini svoje kompanije/REUTERS

Warren Buffett pobjedu D. Trumpa ne vidi kao prijetnju.

Za poslovanje Berkshire Hathawaya svejedno je tko će pobijediti u utrci za Bijelu kuću, izjavio je čuveni investitor Warren Buffett tijekom vikenda na skupštini dioničara svoje kompanije.

Na skupu koji mediji zovu i "Woodstockom za kapitaliste" Buffett se tijekom petosatnog odgovaranja na pitanja 40.000 okupljenih dioničara dotaknuo i regulatornog utjecaja na poslovanje njegove holding kompanije ako predsjednik postane republikanac Donald Trump. "To neće biti glavni problem", kazao je Buffett. "Ako Donald Trump ili Hillary Clinton postane predsjednik, a jedno od njih vrlo će vjerojatno postati, mislim da će Berkshire nastaviti dobro poslovati", kazao je "Prorok iz Omahe", inače simpatizer demokratske kandidatkinje.

Buffett je objavio i preliminarne rezultate za prvi kvartal koji otkrivaju da je neto dobit kompanije rasla osam posto. Podsjetimo, Berkshire Hathaway posjeduje udjele u gotovo 90 kompanija. Buffett je odgovarao i na pitanja o poslovanju Coca-Cole gdje posjeduje devet posto udjela. Investitor je odbacio tezu dijela dioničara, među kojima je i milijarder Bill Ackman, da Berkshireovo ulaganje u tu kompaniju posredno promovira nezdravi način života. 

Komentirajte prvi

New Report

Close