‘Svaki tjedan dobra vijest’

Autor: Tomislav Pili , 14. studeni 2017. u 21:59
Predsjednik Vladimir Putin mobilizira svoje birače/REUTERS

Ruska vlada od 45 tvrtki traži medijsku ofenzivu.

Ruska vlada zatražila je od najvećih kompanija u zemlji objavljivanje vijesti koje će ekonomsko stanje u zemlji predstaviti u boljem svijetlu.

Kako piše Reuters koji je imao uvid u  vladin dokument na sedam stranica, od 17 državnih i 28 privatnih kompanija traži se objava vijesti s fokusom na nova radna mjesta, znastvena dostignuća ili gradnju infrastrukture, posebno ako je uključeno državno sufinanciranje.

"Život većine ljudi postao je smireniji, udobniji i privlačniji. Međutim, mnogo takvih primjera često ne dobije medijsku pažnju", stoji u dokumentu. Vijesti se moraju dostaviti svaki ponedjeljak ili najkasnije u utorak ujutro.

Od kompanija se traži da osiguraju osobu za kontakt ako novinari budu imali dodatnih pitanja te za organizaciju dolaska novinarskih ekipa na mjesto događaja.

Iako popularnost predsjednika Vladimira Putina među biračima nije upitna, najveća glavobolja za vlasti je osiguranje velikog odaziva, tvrde tamošnji politički analitičari dodajući kako bi ovakve vijesti trebale mobilizirati birače. 

Komentirajte prvi

New Report

Close