Svake godine 20% više turista u Beogradu

Autor: Poslovni dnevnik , 14. siječanj 2018. u 21:59
Turizam je za Beograd najznačajnija gospodarska grana

Za vrijeme novogodišnjih praznika bilo je 130.000 gostiju, zarađeno 30 milijuna eura.

Gradski menadžer Goran Vesić izjavio je da je za vrijeme novogodišnjih praznika oko 130.000 turista posjetilo Beograd i da je grad od toga zaradio oko 30 milijuna eura.

Vesić je za Radio-televiziju Srbije rekao da je godišnja zarada od turista oko 800 milijuna eura i da se broj gostiju svake godine povećava za oko 20 posto. Prema njegovim riječima, turizam je za Beograd najznačajnija gospodarska grana. "Živimo kao grad od turizma", tvrdi Vesić. Nekoliko dana prije kraja 2017. godine objavljeno je istraživanje portala Trivago, pretraživača za hotelski smještaj, prema kojem su se Slovenci za proslavu Nove godine najviše zanimali za Beograd.

Već godinama Slovenci su među najbrojnijim beogradskim gostima u prosincu i siječnju, a prema pisanju srpskih medija većina građana Ljubljane već je bila u Beogradu. Najviše ih privlači noćni provod, ali i bogata kulturna i turistička ponuda.  Govoreći o infrastrukturnim radovima u gradu, Vesić je dodao da se puštanje u promet treće trake na Brankovom mostu očekuje 12. veljače, čime će promet na tom mostu biti potpuno normaliziran.

Vesić je rekao da će ove godine početi rekonstrukcija Trga republike, Nušićeve ulice, nastavak širenja pješačke zone, kao i rekonstrukcija Ulice kneza Miloša. "Ove godine u ulici Kneza Miloša očekuje nas rekonstrukcija pločnika, sljedeće godine gradit ćemo podzemni parking ispod cijele ulice", najavio je Vesić. Dodao je da uređenje očekuje cijeli potez od Rooseveltove do Kalemegdana i najavio raspisivanje natječaja za tunel koji će povezati Savu i Dunav. "Tunel će početi negdje kod sadašnje autobusne postaje u Savskoj i završavati kod Pančevačkog mosta", objasnio je Vesić.

Komentirajte prvi

New Report

Close