Sv. Stefan: Grci neće plaćati najamninu dok je Crna Gora ne snizi

Autor: Poslovni dnevnik , 11. ožujak 2014. u 20:56
Sveti Stefan luksuzno je ljetovalište s dugom tradicijom

Grci traže da se godišnja cijena zakupa snizi za trećinu, sa 1,6 mil. eura na 1,2 mil. te da se trajanje zakupa produži na 42 umjesto 30 godina.

Adriatic Properties, grčki zakupac grada-hotela, crnogorskog Svetog Stefana, obustavio je plaćanje najamnine za ovu godinu dok Skupština Crne Gore ne usvoji prijedloge aneksa ugovora koje je prema njihovim zahtjevima predložila crnogorska vlada. Vlasnik hotela Sveti Stefan i Vile Miločer je Hotelska grupa Budvanska rivijera. 

 

90godina

žele Grci da traje zakup Kraljičine plaže umjesto sadašnjih 30 godina

Gradnja stanova
Kako pišu Vijesti, Grci traže da godišnja cijena zakupa smanji za trećinu, sa 1,6 milijuna eura na 1,2 milijuna eura, te da se vrijeme trajanja zakupa produži na 42 umjesto sadašnjih 30 godina. Kako je Adriatic Properties zakupac i Kraljičine plaže, tražili su da se trajanje zakupa produži na čak 90 umjesto sadašnjih 30 godina. Međutim, prijedlozi aneksa ugovora u crnogorskom parlamentu nemaju podršku poslanika oporbe i SDP-a. Sveti Stefan, poznato crnogorsko ljetovalište prvo je 2007. godine bilo dano u zakup singapurskoj kompaniji Aman Resorts. Investicije u Svetom Stefanu i Miločeru preuzeo je potom Adriatic Properties, a u međuvremenu iz Uprave Adriatic Propertiesa izašao je grčki brodovlasnik Victor Restis, koji je u Grčkoj bio uhićen zbog mutnih poslova.

U kompaniji je ostao njegov partner Petros Stathis. Predloženo je i da zakupac može graditi stambene zgrade u Miločerskom parku sa stanovima za tržište, iako za to još nije usvojena planska dokumentacija. Dio prijedloga crnogorske vlade za izmjene ugovora zakupcu daje mogućnost da na parceli između hotela Maestral i Kraljičine plaže izgradi kompleks zgrada od 11 katova sa 126 apartmana na državnoj imovini od kojih bi 66 moglo ići u prodaju."Adriatic Properties je prema hotelskoj grupi zaključno s 2013. godinom regulirao sve ugovorne obveze. Zakupac je izvijestio Budvansku rivijeru da neće izmirivati dug za 2014. do usvajanja aneksa ugovora od strane Skupštine Crne Gore, što očekuje i hotelska grupa kako bi se nesmetano nastavila realizacija ugovora. To je od općeg interesa i za hotelsku grupu i Crnu Goru kao turističku destinaciju", rekao je Vule Tomašević, izvršni direktor Budvanske rivijere.

Privatizacija tvrtke
Budući da će ta crnogorska kompanija ići u privatizaciju Odbor direktora Budvanske rivijere naložio je, da se sačini nova procjena vrijednosti tvrtke. Budvanska Rivijera ima još tri hotela, petrovački Palas i Castellastvu te budvanski Aleksandar, kao i turističko naselje Slovenska plaža.

Komentirajte prvi

New Report

Close