Susjedi Slovenci žele samo bogate turiste, evo kako to namjeravaju postići

Autor: Poslovni.hr/H , 15. kolovoz 2017. u 17:13
FOTO: Thinkstock

U sklopu strategije kojom želi u iduće četiri godine za trećinu povećati turistički priljev, na tri milijarde eura, Slovenija jača ulaganja u tzv. boutique turizam, usredotočen na bogatije turiste i cjenovno viši turistički proizvod.

Europa i Amerika glavna su tržišta koje Slovenija cilja tom kampanjom kojom kako bi privukle goste koji imaju veće zahtjeva od prosječnog turista i doživljaj su spremni platiti više.
Slovenska turistička organizacija (STO) ovih dana predstavlja svoju ponudu u tom segmentu na velikom turističkom sajmu u Las Vegasu, a raspisala je i natječaj kojim traži partnere za promotivnu akciju na europskom tržištu.

STO je objavila da se traži poslovni partner za oglašavanje Slovenije turistima višeg dohodovnog razreda na tržištima Austrije, država Beneluksa, Francuske i Švicarske.

Projekt, za koji je ove godine osigurano 225.000 eura, uključuje izradu sadržajnog i vizualnog identiteta slovenskog turizma za bogatije goste koji traže posebne sadržaje, te organizaciju studijskih posjeta novinara iz spomenutih država.

"Želimo  povećati prepoznatljivost i ugled Slovenije kao preferencijalne turističke destinacije i privući turiste s višim dohocima.  Slovenija zbog svog ograničenog teritorija i postojećih kapaciteta infrastrukture nije primjerena za masovni turizam", naveli su u Slovenskoj turističkoj organizaciji.

Prema nekim istraživanjima u inozemstvu, prosječna stopa luksuznih i "boutique" putovanja u svijetu u idućih će deset godina rasti stopom od 6,2 posto godišnje, znatno više od opće stope rasta turističkih  putovanja koja će iznositi 4,8 posto.

Veći broj takvih turista nego do sada ubuduće je moguće očekivati i iz Brazila, Rusije, Indije i Kine iako će bogatiji turisti koji odsjedaju u hotelima s pet zvjezdica i traže posebne događaje i dalje dolaziti većinom iz  Amerike i Europe, procjenjuju slovenski turistički djelatnici.

Komentirajte prvi

New Report

Close