Sukhoi za Adriju Airways

Autor: Poslovni dnevnik , 27. studeni 2018. u 22:00
Tehničke i operativne osobine ruske letjelice ispunjavaju Adrijine strateške ciljeve

Slovenska nacionalna kompanija dugoročno će unajmiti 15 zrakoplova tipa SSJ100 od ruskog proizvođača.

Denis Manturov, ruski ministar industrije i trgovine, izjavio je da su Sukhoi Civil Aircraft Company i Adria Airways, slovenska nacionalna zrakoplovna kompanija, potpisali pismo namjere za dugoročni najam 15 putničkih zrakoplova SSJ100, prenosi specijalizirani zrakoplovni portal Tango Six.

"Isporuke će krenuti početkom 2019. godine. Letjelice će biti predane kroz ugovor o dugoročnom najmu. Također, obje strane su potpisale Memorandum o razumijevanju sukladno kojem će formirati SSJ100 sposobnu organizaciju za održavanje i popravku (MRO) u Ljubljani", stoji u objavi kompanije Sukhoi. "Zadovoljstvo nam je da smo postali partner kompaniji Sukhoi. Oni će u potpunosti biti podrška razvojnoj strategiji Adria Airwaysa.

Analizirali smo SSJ100 u prethodne dvije godine i zaključili smo da tehničke i operativne karakteristike ove letjelice ispunjavaju naše strateške ciljeve", izjavio je Holger Kowarsch, direktor Adria Airwaysa.

Direktor Sukhoija Rubcov izjavio je da će Adria Tehnika znatno pomoći operativnoj pouzdanosti SSJ100 letjelica u Europi. Kada je riječ o poslovanju Adria Airwaysa, nakon što ju je preuzeo njemački fond 4K Invest, Nijemci a niti Slovenci, nemaju puno razloga za zadovoljstvo.

Holger Kowarsch izjavio je nedavno u Delu da će kompanija ove godine biti u gubitku. Prošle je godine rast cijena goriva bio odgovoran za 4,4 milijuna od 5,4 milijuna eura neto gubitka. 

Komentirajte prvi

New Report

Close