Postali jedni od lidera u privlačenju ulaganja i otvaranju radnih mjesta

Autor: Poslovni dnevnik , 04. siječanj 2020. u 11:39
Privredna zona Mali Bajmok privlači ulagače

Lani je tvornice otvorilo više stranih kompanija među kojima talijanski Ondaplast i njemački B+B Thermo-Technik.

Prošle godine u Subotici su realizirani brojni projekti započeti i prije 30 godina, kao što je obnova zgrade Narodnog kazališta, te je ovaj grad postao jedan od lidera kada je riječ o privlačenju domaćih i stranih investicija i otvaranju novih radnih mjesta, piše Danas. 

Ništa manje važno nije niti oživljavanje Palića, kao i završetak radova na Ipsilon kraku Koridora 10 od Subotice do graničnog prelaza Kelebija. "Ove godine usredotočit ćemo se na nastavak opremanja komunalne infrastrukture, kao i daljnje privlačenje investitora", rekao je gradonačelnik Subotice Bogdan Laban. U 2019. godini u Subotici su tvornice otvorile brojne strane kompanije među kojima su talijanski Ondaplast koji proizvodi plastične ploče i materijale, što je investicija vrijedna 6,5 milijuna eura.

Zatim je u Privrednoj zoni Mali Bajmok otvorena tvornica njemačke kompanije B+B Thermo-Technik GmbH za proizvodnju termotehničkih senzora, što je Subotici donijelo još milijun eura. Najveće ulaganje prošle godine bilo je ono njemačke kompanije Boysen, koja se bavi proizvodnjom ispušnih sustava za automobile, a započela je izgradnju proizvodnog pogona.  Riječ je o ulaganju vrijednom oko 60 milijuna eura i zapošljavanju više od 500 radnika na neodređeno vrijeme, u roku od pet godina.

Jačanje poduzetničkog i inovativnog duha omogućeno je kroz otvaranje Regionalnog inovacijskog startup centra u koji je uloženo više od 40 milijuna dinara (oko 340.000 eura). Među prioritetima subotičke lokalne vlasti i u ubuduće će, kako navode, biti posvećivanje pozornosti projektima koji će podržati stvaranje uvjeta da mladi obrazovani ljudi koji su trenutno bez posla u bliskoj budućnosti nađu zaposlenje, ostanu u Subotici i pridonesu njenom napretku i razvoju. 

Komentirajte prvi

New Report

Close