Stvara se klaster za poljoprivrednike iz Hercegovine

Autor: Poslovni dnevnik , 19. svibanj 2019. u 21:59
Uz jagode, počela je i proizvodnja paprika/Luka Stanzl/PIXSELL

U Berkovićim je pokrenuta proizvodnja jagoda, u čemu sudjeluje 17 voćara koji su uložili 50 posto potrebnih sredstava.

Osnivanje klastera za poljoprivredne proizvođače iz Hercegovine trebalo bi biti završeno ovog ljeta, rekao je Dragan Vučković, menadžer projekta "Razvoj konkurentnosti u ruralnim područjima" Ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Republike Srpske. 

Igor Tomašević iz Resora za pružanje stručnih usluga u poljoprivredi resornog ministarstva, rekao je da je glavni cilj projekta pružanje pomoći malom proizvođaču da poveća proizvodnju i da proizvode plasira na tržište, prenosi Poduzetnički portal RS.

On je naveo da je projekt u Hercegovini do sada proveden u Berkovićima, gdje je počela proizvodnja jagoda, a počela je i realizacija projekta na proizvodnji paprika u Berkovićima i Ljubinju.

Biljana Kulušić, direktorica zadruge Porečanka iz Berkovića, navela je da je u proizvodnju jagoda na uključeno 17 proizvođača. 

"Oni su u realizaciji posla sudjelovali s 50% sredstava, općina s 10%, a kroz projekt je dobiveno ostalo. Ove godine počeli smo i proizvodnju paprika, u čemu sudjeluje 57 poljoprivrednika", rekla je Kulušić. Projekat financira Međunarodni fond za razvoj poljoprivrede.

Komentirajte prvi

New Report

Close