Studij u Australiji je jedinstvena i povoljna prilika za mlade i odrasle

Autor: Sponzorirani članak , 27. veljača 2015. u 12:54

Cijene su pristupačne, dok australska studentska viza dozvoljava rad preko kojeg si mogu pokriti tekuće troškove života u inozemstvu.

Studij u inozemstvu najčešće povezujemo s mladima koji obično traže takve prilike za stjecanje novih iskustava, dok u agenciji STA putovanja primjećuju da se za studij odlučuje sve više odraslih koji žele napredovati na poslovnom području. Odlučuju se za višeškolski programe iz različitih područja, namijenjenih svima – bez obzira na status, starost i predznanje. Najkraći programi traju jedan semestar, a duži do tri godine. Cijene su pristupačne, dok australska studentska viza dozvoljava rad preko kojeg si mogu pokriti tekuće troškove života u inozemstvu.

Različite vrste studija po cijeloj državi

Izbor škola i fakulteta je širok. Moguće je studirati u svim većim gradovima.  Najviše kandidata otputuje u Sydney, Melbourne ili Brisbane te odluči za studij iz  područja turizma, poduzetništva, marketinga, ugostiteljstva i managementa. Sve više je popularan studij tjelesnog i sportskih aktivnosti,  pogotovo u Gold Coastu gdje je raj za vodene sportove.

Programi omogućavaju različite razine studija prema australskom školskom sustavu. Završetkom kraćih programa najčešće se dobiva donose Certificat II, III ili IV, dok godišnji  ili višegodišnji programi donose diplomu odnosno naprednu diplomu (Advanced Diploma).

U STA putovanja vam u svakom slučaju mogu potražiti studij po mjeri koji će vam pomoći izgraditi karijeru.

Studij je dostupan svima – bez obzira na status ili dob

Nema posebnih zahtjeva za upis. Nema starosnog ograničenja, nije potrebno prethodne obrazovanje ni status studenta u Hrvatskoj. Na program su prihvatili već sve – od 18-godišnje učenice do 60-godišnjaka. Predavanja i stil nastave su prilagođeni svim profilima studenata.

Ne moraju brinuti ni oni koji misle da bi trebali usavršiti svoj engleski. Studenti s nižom razinom znanja jezika mogu upisati tečaj engleskog koji je namijenjen početnicima, svima koji moraju ispuniti određene uvjete ili misle da trebaju usavršiti znanje prije početka studija.

Osobna iskustva

Evo iskustva ljudi koji su se za rad i studij u Australiji odlučili upravo preko agencije STA putovanja. 

 Damir Razumović, marketinški stručnjak iz Zagreba, odlučio se za tečaj engleskog:

To je po meni vrlo dobra škola, smještena u centru Sydneya, blizu glavnog kolodvora.

 O svojim prvim danima u Australiji kaže:

Prvih tjedan dana bio sam smješten u WakeUp hostelu po preporuci agentice STA putovanja. Hostel je također kod kolodvora, a ima i cafe koji gleda na vrlo živahno križanje. Ima i pub/klub u podrumu gdje se okupljaju backpackeri iz cijelog svijeta. Za vrijeme svog ostanka u hostelu sam tražio smještaj na stranici Gumtree. Našao sam ga u istom kvartu, Inner Sydney – Haymarket, ali i drugi kvartovi u Inner Sydney su OK, a za nešto povoljnije/komotnije, treba pogledati malo van centra. Cijene smještaja u Sydneyu su vrlo visoke, ja sam plaćao $150 tjedno.

 Što se tiče samog traženja posla objašnjava kako se mogu naći također preko stranice Gumtree ili malo profesionalniji poslovi na Seek.

Ja sam imao sreće i našao posao na Seek i to posao koji me baš zanimao. Ali bio sam spreman raditi bilo što, tipa u restoranu ili kafiću, sto se može naći i predajom CV-a po lokalima u kvartu.

 Nakon tečaja engleskog koji je Damiru puno pomogao u usavršavanju poslovnog engleskog i općenito o tome kako bussiness funkcionira u Australiji, upisuje Master na UTS-u i vraća se u Hrvatsku, ali naglašava:

Kao alternativa fakultetu, mnogi upišu neki degree na TAFE ako žele ostati još u Australiji. Uz malo sreće, može se naći i poslodavca sponzora te ostati i nakon isteka studentske vize.

Antonio Žigman koji je u Australiju otišao na tečaj Engleskoj, a kasnije upisao studij hotelijerstva, kaže:

Nastava nije teška i profesori izlaze u susret koliko god mogu. Plan za budućnost je ostati čim duže. Od svih nas koji smo ovdje, tko god se prijavio za produženje vize, dobio ju je bez problema, samo treba imat sve papire koje traže. U prvih par tjedana je mali šok, privikavanje na život i potrebno je barem mjesec dana za nalaženje posla jer traže ovdje da imaš položene neke mini tečajeve, tako u baru ne možeš radit bez RSA Card (Responsible Service of Alcohol), ali to se dobije kroz tjedan dana i iznosi 100$.

Marin Marković, dipl. turistički manager koji je se također odlučio na korak edukacije u Australiji preko STA putovanja, savjetuje:

Najbitnije je odabrati školu jer na temelju nje ambasada dodjeljuje vizu na određeni period – 6mj do 2 i pol godine!

Iskoristite akcijsku ponudu

Trenutno u STA putovanja traje akcijska ponuda za programe rada i studija u Sydneyu. Prednost odabira programa preko agencije STA putovanja je što će vam odmah pomoći i s nalaženjem najpovoljnije avio karte za Australiju, podržati vas u postupku dobivanja vize i uputiti u ostale formalnosti. Osim toga vam garantiraju najpovoljnije cijene studijskih programa.

 U ponudi su i tečajevi stranih jezika po cijelom svijetu, za odrasle, mlade te čak i djecu.

 Više informacija možete naći na www.staputovanja.com, a za sve detalje se obratite na info@staputovanja.com ili na besplatan broj 1800 1998.

New Report

Close