Stranci zainteresirani za CG aerodrome

Autor: Poslovni dnevnik , 12. rujan 2017. u 21:59
Rast turizma u Crnoj Gori traži bolju prometnu povezanost/Petar Glebov/PIXSELL

Kompanije iz UAE-a, Kanade, Turske, Azerbajdžana i Kine pregovaraju o ulaganjima u crnogorske zračne luke.

Više kompanija iz različitih zemalja trenutno je zainteresirano za valorizaciju crnogorskih aerodroma, a dosad sam razgovarao s investitorima iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, Azerbajdžana, Kanade, Turske i Kine, priopćio je Osman Nurković, crnogorski ministar prometa i pomorstva.  

On je u razgovoru za DN kazao da će aktivnosti i budući koraci u pravcu valorizacije crnogorskih aerodroma biti dostupni javnosti, što će, kako smatra, otkriti sva zlonamjerna nagađanja i potvrditi istinitost i dobru namjeru vlade u tom postupku. "U ovom trenutku mogu reći da postoji više zainteresiranih kompanija iz različitih zemalja koji su pokazali zanimanje za naše daljnje planove kada je u pitanju zračni promet. Stekao sam dojam da je Crna Gora prepoznata kao turistička destinacija koja će tek razvijati svoje kapacitete, pa su tako i velike kompanije prepoznale trenutak u kojem je investiranje u prometnu infrastrukturu financijski održiv projekt", rekao je Nurković.

Prema njegovim riječima, iz razgovora s potencijalnim investitorima dolazi se do novih ideja, koje će biti uklopljene u buduću natječajnu dokumentaciju, kao uvjeti za dobivanje koncesije, a čijom realizacijom će se povećati benefiti, za građane, državu, turističku i druge gospodarske grane, a svakako i za zaposlene u aerodromima. "Dakle, nitko ne razgovara s kompanijama da bi neku od njih favorizirao ili odabrao bez natječajne procedure, jer je i laiku jasno da to nije moguće na taj način realizirati.

Riječ je o običnim nagađanjima i otporima raznih lobija, interesnih grupa i zlonamjerne i tendenciozne oporbe. Planirane aktivnosti i budući koraci u pravcu valorizacije aerodroma bit će dostupni javnosti, što će otkriti sve zlonamjerna nagađanja", objasnio je Nurković. Početkom kolovoza podgoričke Vijesti su objavile kako je najvjerojatniji kandidat za preuzimanje najprometnije zračne luke u Crnoj Gori – aerodroma Tivat – novi vlasnik elitnog nautičko-turističkog centra Porto Montenegro, državni investicijski fond Dubaija ICD. Proteklih godina su investitori iz Francuske, Kanade i Izraela pokazivali zanimanje za preuzimanje aerodroma.

Komentirajte prvi

New Report

Close