Strabag i Euro-Asfalt gradit će most Počitelj

Autor: Poslovni dnevnik , 16. studeni 2017. u 22:00
Dionica autoceste duga 11 km, koja uključuje najveći most na Koridoru 5C, stajat će oko 800 mil. kuna

Austrijsko-BiH konzorciju dionica na Koridoru 5C.

Uprava Autocesta Federacije BiH odlučila je da je austrijsko-bosanskohercegovački konzorcij kojeg čine Strabag i Euro-Asfalt ispunio sve potrebne uvjete iz natječaja prema kojima bi se trebala graditi dionica autoceste na Koridoru 5C Počitelj – Zvirovići.

Vrijednost projekta iznosi 200 milijuna KM (oko 800 mil. kuna), piše Dnevni avaz. Ipak, konačnu odluku treba donijeti Europska investicijska banka (EIB), koja kreditira gradnju ove dionice. 

Riječ je o najskupljoj dionici na Koridoru 5C, dugoj 11 kilometara. Na toj trasi bit će i most Počitelj, dugačak 945 i visok 100 metara. Natječaj za gradnju te dionice poništen je te je raspisan novi. Najpovoljniju ponudu poslao je konzorcij Azvirt, kojeg čine Kinezi i Azerbajdžanci s podizvođačem, Heringom iz Širokog Brijega. Ali natječajno povjerenstvo je odlučilo da gradnju dionice, prema ponudi i uvjetima natječaja, ipak prepustiti Strabagu i Euro-Asfaltu, jer Azvirt, kako piše Avaz, nije dao jamstva kakva su tražena u natječaju.

Jamstva koja su dali Strabag i Euro-Asfalt povjerenstvo je ocijenilo valjanim. Ta ponuda poslana je EIB-u i Autocestama je stigao odgovor iz banke kako se ona ipak mora dopuniti, ali u kompaniji smatraju da je ocijenjena najboljom. 

Komentirajte prvi

New Report

Close