Stopa nezaposlenosti među mladima u Italiji dosegnula rekordnih 37,1 posto

Autor: Poslovni.hr/Hina , 08. siječanj 2013. u 13:41
Epa

Stopa nezaposlenosti među mladima u Italiji u studenom 2012. dosegnula je rekordno visokih 37,1 posto, objavio je talijanski statistički ured Istat.

Stopa nezaposlenosti u Italiji u studenome se zadržala na rekordnih 11,1 posto, dosegnutih u prethodnom mjesecu, no nastavljen je rast nezaposlenosti među mladima, koja je dosegnula novu rekordnu razinu, pokazali su u utorak najnoviji podaci tamošnjeg statističkog ureda.

Stopa nezaposlenosti među mladima u Italiji u studenom 2012. dosegnula je rekordno visokih 37,1 posto, objavio je talijanski statistički ured Istat. Sudeći po preliminarnim podacima toga ureda, mladi u Italiji u dobi od 15 do 24 godina suočeni su s najtežom situacijom u pogledu zapošljavanja barem od siječnja 2004. kada su se počeli prikupljati mjesečni podaci o nezaposlenosti. Tromjesečni podaci počeli su se voditi od 1992.

Stopa nezaposlenosti u recesijom pogođenom trećem najvećem gospodarstvu eurozone dosegnula je rekordnu razinu u listopadu. Također je i na najvišoj tromjesečnoj razini od 1999. godine, pokazuju Istatovi podaci.

Komentirajte prvi

New Report

Close