Stanovi u BG za kupce iz unutrašnjosti

Autor: Poslovni dnevnik , 11. lipanj 2019. u 21:59
U novogradnji se plaća 2000 eura po četvornom metru/ Hrvoje Jelavić/PIXSELL

Prošle godine prodano 16.000 stanova, 50% novih vlasnika iz drugih gradova.

Cijene nekretnina u Beogradu posljednjih nekoliko godina vrtoglavo rastu, procjenjuje se oko 10% godišnje, što se može vidjeti i kroz rast cijena stanova koji se grade kroz velike projekte u središtu grada i u Novom Beogradu, piše Politika.

Samo u glavnom gradu Srbije, prema neslužbenim informacijama, prošle godine prodano je 16.000 stanova, i to 11.000 u starogradnji i 5000 u novogradnji za ukupan iznos od oko 900 milijuna eura.

"Većina kupaca stanova u Beogradu nisu Beograđani i ne žive u njemu. Kupaca iz unutrašnjosti je više od 50%. To pokazuje da se potcjenjuje kupovna moć ljudi u drugim gradovima Srbije", kaže sugovornik Politike, upoznat sa stanjem na tržištu nekretnina.

Prema njegovim riječima, u svakom gradu, čak i u siromašnijim općinama, ima poduzetnika koji dobro zarađuju, a s druge strane nemaju tako visoke troškove života kao Beograđani, dok stanove kupuju za djecu i u međuvremenu možda ih iznajmljuju.

Veliki broj kupaca je i iz Crne Gore i Bosne i Hercegovine, a kvadrat od 2000 eura za nove stanove postao je standard na dobrim lokacijama u Beogradu. 

Komentirajte prvi

New Report

Close