New York: “Nitko nema ‘keša’…slijede feudalizam i razmjena dobara”

Autor: Poslovni.hr , 31. listopad 2012. u 10:11
U gradu nema struje / EPA

“Shvatite da ono što je nekoć bila magična kartica, stvar koju gurnete u bankomat, više ne proizvodi ‘magiju’, jer u gradu nema struje.”

Antoneta Alamat Kusijanović, dubrovačka studentica iz New Yorka, opisala je stanje koje je zatekla jutro nakon oluje, piše Dnevnik.hr.

'Ovog jutra grad je bio divan, čišći nego ikad, pun svježe energije. Baš kada pomislite kako biste mogli popiti toplu šalicu kave i zapaliti cigaretu, shvatite da ono što je nekoć bila magična kartica, stvar koju gurnete u bankomat, više ne proizvodi 'magiju', jer u gradu nema struje. Nema struje – nema novca; nema novca, nema zabave u New Yorku. Šetala sam niz Zapadni Broadway, koji je nekoć izgledao kao super sređena ulica u bilo kojoj prilici i prilika da pokažete sve novo na sebi, ali ovog jutra koje službeno nije bilo radno, ulica je bila bez duše”, ispričala je Antoneta.

U potrazi za hranom Antoneta je naišla jedino na kolačiće od putra u “poznatom Ciprianiju” , no čak ni njih nije mogla platiti, jer je imala samo neupotrebljivu American Express karticu. “Tad sam shvatila kako je feudalna razmjena dobar koncept i da postoje vremena kad će se primjenjivati”, kaže Antoneta. 

Komentari (1)
Pogledajte sve

ajme jadna naša Antoneta, i, jeli uspijela nešto prizalogajit na kraju?? čudi me što nisu specificirali da je jadna, bezuspiješno gurala Centurion American u mrtvi POS uređaj

New Report

Close