Srpski Telekom preuzet će još pet kabelskih operatera

Autor: Poslovni dnevnik , 07. siječanj 2019. u 22:01
U studenome 2018. Telekom je kupio operatera Kopernikus Technology

Prema razvojnoj strategiji ‘Milijun plus’, Telekom Srbija želi doći do više od milijun korisnika televizije i interneta.

Nakon nedavnog osporavanog preuzimanja Kopernikus Technologyja, Telekom Srbija kupio je još dva kabelska operatora – Radijus Vektor i AVcom, a pregovara s još pet manjih i očekuje da se u prvom tromjesečju ove godine završe i te akvizicije, rekao je Vladimir Lučić, koordinator za internet i multimediju Grupe Telekom Srbija i direktor M:tela.

Prema njegovim riječima, kupovina kabelskih operatera je uvjet za realizaciju razvojne strategije "Milijun plus", kojom Telekom treba doći do više od milijun korisnika televizije i interneta. Kupovinom je dobiveno 120.000 novih internet i televizijskih korisnika koje je imao Radijus vektor i 18.000 koje je imao AVcom, piše Blic. Upitan može li i ova kupovina izazvati buru u javnosti kao kupovina Kopernikusa, Lučić kaže da ne zna zašto je izazivaju "samo naše akvizicije, a ne i one konkurencije".

"Odlučili smo staviti točku na zaostajanje Telekoma, želimo ga postaviti tamo gdje treb,a da bude nacionalni operator, a to je mjesto lidera", rekao je Lučić, dodajući da se Telekom financira vlastitim sredstvima. "Ne financiramo mi narodnim novcem ove akvizicije, već smo punih 10 godina ekstremno profitabilni", rekao je za Blic Lučić. Kako je dodao, u usporedbi sa svim kabelskim operaterima, uključujući i SBB, Telekom ima uvjerljivo najveću dobit, ali i najveći broj radnika, više nego svi mobilni i kabelski operatori zajedno.

"Kupovinom kabelskih operatera Telekom je za pet mjeseci u Srbiji povećao broj TV korisnika za više od 50 posto, pa ih sada ima više od 700.000", rekao je Lučić, objašnjavajući da to kompaniji daje snagu da dodatno ulaže u sadržaj te je pokrenut i kanal Superstar.

On je naveo da je Telekom imao mali broj TV korisnika, jer su kabelski operateri napravili kartel i paralelnu mrežu i nisu se, kako je rekao, međusobno napadali već su se udružili protiv Telekoma. "U sklopu projekta 'Milijun plus' nije kupovina televizija", rekao je Lučić i dodao da će u fokusu, kao i kod svih velikih kompanija u svijetu, biti i multimedija, jer je internet jedini siguran prihod u sljedećih 50 godina. Internet portali će u budućnosti biti najveći proizvođači sadržaja i mi želimo biti jedan od nositelja proizvodnje tog lokalnog serijskog, sportskog ili znanstvenog programa", kaže Lučić. 

Komentirajte prvi

New Report

Close