Investitore traže u Miamiju: 14. veljače predstavljaju se američkim ulagačima, investicijskim fondovima i poslovnim anđelima

Autor: Poslovni dnevnik , 13. veljača 2019. u 07:51
PKS i američka tvrtka EastHub pokrenule su business akcelerator u SAD-u/FOTOLIA

Među izabranim startupima je i 3DSS Tech s aplikacijom za nadzor zaposlenih pomoću prepoznavanja lica.

U Miamiju je počeo s radom EastHub, prvi srpski IT business akcelerator u SAD-u, a već prvih dana polaznici programa, tehnološki startupi iz Srbije, upoznali su se s uvjetima otvaranja kompanija u SAD-u, zakonima i propisima, mogućnostima pokretanja posla i načinima pravne zaštite ideja.

Već 14. veljače predstavnici kompanija iz Srbije predstavit će se američkim ulagačima, investicijskim fondovima i poslovnim anđelima.

Podsjetnik za liječenje
Privredna komora Srbije i kompanija EastHub iz SAD-a, pokrenule su zajednički projekt prvog business akcelerator u SAD-u s ciljem podrške srpskim IT startup kompanijama da se uspješno predstave i pronađu partnere na američkom tržištu. U sklopu projekta u Miamiju od 4. do 17. veljače borave predstavnici kompanija 3DSS Tech (napredan softver za prepoznavanje lica), VetGuide (profesionalna softverska asistencija, personalizirana za veterinare, NaopaCo (podsjetnik i savjetnik za lijekove, uz geolokaciju ljekarni i BrandyFloss (softer za prognozu navika potrošača).

"Ideja EastHuba je da prepoznamo kvalitetne startupove i uložimo u njihov razvoj. Na nama je kao iskusnim mentorima da dovedemo do tržišta, unaprijedimo i ubrzamo razvoj srpskih tech startup kompanija koje su u našem programu", objasnio je Aleksandar Jovičić, partner u EastHubu. Polaznici programa očekuju uspjeh na tržištu SAD. "NaopaCo je startup is Šapca čija aplikacija služi kao osobni asistent korisniku medicinske terapije i podsjeća ga kada treba popiti lijek te povezuje korisnika s ljekarnom", kaže Vladimir Atanacković iz kompanije NaopaCo.

"3DSS će se EastHub akceleratoru u Miamiju predstaviti s aplikacijom za nadzor i evidenciju radnog vremena zaposlenih na osnovu prepoznavanja lica. Ta tehnologija može se koristiti u različitim industrijama poput bankarstva, nekretnina, automobilske industrije, kao i u sektorima sigurnosti", objasnio je Živojin Sekulic iz 3DSS-a.

Aplikacija za veterinare
VetGuide je aplikacija koja olakšava posao veterinarima. Autor Mladen Pavlović doktor je veterinarske medicine s velikim iskustvom koji je doznao sve nedostatke i probleme s kojima se susreću profesionalci iz tog posla. 

Komentirajte prvi

New Report

Close