Srpski menadžer koji je Diners prevario za 12 milijuna eura

Autor: Poslovni.hr , 09. prosinac 2018. u 08:51
FOTO: Golf klub Beograd

Zbog Sikimića i njegovih suradnika Erste Card Club morao je srpski i crnogorski Diners gurnuti u stečaj, a još lani Erste je rezervacijama pokrio gubitak i pokrenuo kaznene prijave.

Pljačka teška 20-ak milijuna eura, zbog koje su lani srpski i crnogorski Diners završili u stečaju, ovih je dana dobila zatvorski epilog. Nakon što se prošlog travnja, kad je Erste Card Club preuzeo Diners Club International Beograd, otkrilo da je tadašnji čelnik Obrad Sikimić, odgovoran za, blago je reći nepravilnosti teške milijune eura, hrvatska je matična kuća podnijela kaznene prijave, a gubitke pokrila rezervacijama, piše Večernji list.

Priča stara godinu i pol ovih je dana ponovo u žiži srbijanske javnosti jer je Specijalni sud Sikimiću odredio 30-dnevni pritvor, a iza rešetaka je završilo još nekoliko bivših menadžera Dinersa: Nebojša Stanivuković, Ivana Petković i Jasminka Ilić. Pritvor je muškom dvojcu sud odredio zbog mogućeg utjecaja na svjedoke tijekom istražnog postupka, dok su Ivana Petković i Jasminka Ilić puštene da se brane sa slobode. Sud ih tereti za zlouporabu položaja i financijsku štetu. U srpskim se medijima spominje iznos od 20 milijuna eura, no prema procjeni hrvatskog vlasnika, šteta Erste Card Clubu iznosi oko 12 milijuna eura.
Utajene su obveze prema vjerovnicima te neispravno prikazana potraživanja od klijenata, u čemu su Sikimiću, prema kaznenoj prijavi, pomagali optuženi menadžeri. Obrad Sikimić osumnjičen je da je pritom i prisvojio oko 4,5 milijuna eura. Stečajni postupak još traje te iz Erstea, koji je podnio kaznene prijave, preciziraju da šteta od 20 milijuna kuna koja se spominje obuhvaća sve vjerovnike, a ne samo Erste Card Club.

Komentirajte prvi

New Report

Close